Kızıltan;”Bugün örnek aldığımız birlik ve beraberlik ruhu, 3 Ocak ruhudur”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. “100 yıl önce tüm Mersin nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi ve kalkınması için ortak amaç etrafında buluşuyoruz” diyen Kızıltan, geçmişte gösterilen dayanışma örneğinin bugün de gösterilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti. 

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yaptığı bağımsızlık mücadelesinde Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz. Türk ulusunun tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığı için verdiği mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı. 3 Ocak ise Mersin olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun tarihidir. 100 yıl önce tüm Mersin nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi ve kalkınması için ortak amaç etrafında buluşmuştur. Geçmişte gösterilen bu dayanışma örneği devam etmek zorundadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” diyerek, ortak amacımızı özetlemiştir. Çünkü kentine sahip çıkan ülkesine sahip çıkmış olur. Mersinli olmak sadece somut bir kavramla değil, gönül bağıyla ortak bir gelecek kurmak ve kentimiz için üretmektir. Mersinli olmak hoşgörüyle, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlılıkla geleceğe yürümek demektir. 100 yıl önce birlik ve beraberlik içinde düşmanı Mersin’den atan Mersinliler, hiçbir esaret ve baskıya boyun eğmeyen Mersinliler,  bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, Mersin sevgisiyle, demokrasi ve cumhuriyete bağlılığıyla kentimizi daha mutlu, daha zengin, daha ileri düzeye elbirliği ve 3 Ocak ruhuyla taşıyacaktır. Biz kendimize de, kentimize de güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Mersin’in düşman işgalinden kurtulduğu bu büyük günün 100’üncü onur yılını kutluyor, bizlere bugünü hediye eden, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi, Mersinli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş