Kızılboğa Danışmanlık Merkezi Türkiye’ye hizmet veren bir marka haline geldi

Mersin’de uzun yıllardır başarılı hizmetlerde bulunan ve alanda ilk özel çalışan psikolojik danışmanlardan biri olan Kızılboğa Danışmanlık Merkezi’nin kurucusu Uzman psikolojik Danışman Mahmut Kızılboğa, birçok yerde binlerce öğrenci veli ve STK’lara seminerler veriyor. Kızılboğa Danışmanlık Merkezinde Uzman Psikolojik danışmanlar, Aile danışmanı, Klinik Psikolog, Dil Konuşma terapistleri Mersin ve Türkiye’nin bir sürü yerinden gelen insanlara hizmet veriyor.

“KEKEMELİK TERAPİLERİNDE KIZILBOĞA MODELİNİ UYGULUYORUZ”

En iyi hizmeti vermeyi kendilerine ilke edindiklerini belirten Kızılboğa, şu bilgileri verdi; “Kızılboğa Danışmanlık Merkezi’nde Aile danışmanlığı, Dil konuşma bozuklukları ve bireysel psikolojik danışmanlık yardımlarının yanı sıra eğitim kurumlarına öğrencilere ve ebeveynlere yönelik bütünsel psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Ekibimizde; Uzman Psikolojik danışmanlar, Aile danışmanı, Klinik Psikolog, Dil Konuşma terapistleri var. Dil konuşma terapileri alanında Kızılboğa Danışmanlık Mersin’de kurulup Türkiye’ye hizmet veren bir marka haline gelmiştir. Ülkemizin hemen hemen her ilinden Mersin’e gelen danışanlarımıza Kızılboğa danışma Merkezimizde hizmet vermeye devam ediyoruz.. Bununla birlikte sadece Dil konuşma terapistlerinin katılabileceği kekemelik terapilerine farklı ve bütüncül bir yaklaşım olan ‘kekemelik terapilerinde Kızılboğa Modeli’ eğitimlerini veriyoruz. Sadece konuşma terapisi uzmanlarına bu eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimimiz sadece dil konuşma terapistlerine veriyoruz. Yani üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) alanında en az 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamaları gerekiyor. Mersin’de verdiğimiz eğitimler var. Bu eğitimleri pandemi öncesi ağırlıklı İstanbul’da veriyorduk. Farklı illerden uzman arkadaşlar İstanbul’a geliyorlardı. Şu anda online devam ediyor. Bizden eğitim alıp Türkiye’nin birçok ilinde ve yurt dışında Kekemelik terapilerinde Kızılboğa modeliyle çalışan dil konuşma terapistleri uzman arkadaşlar var.

“UZMAN KADROMUZLA EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kızılboğa modelini anlatan Kızılboğa, bu alandaki hocaların uzmanların eğitimi almasında bu farkı yaratan nedenlerini ise şu şekilde aktardı; “Mutlaka daha özel ve öznel şeyler vardır. Bu modelin oluşmasında ciddi kuramsal alt yapı, Dil terapileri alanında Kekemeliğe yoğunlaşma ve binlerce danışandan öğrendiğimizin klinik deneyimin değerli birikimler var. Veysel Kızılboğa hoca iki üniversite mezunu. Dil konuşma terapisi eğitimini Almanya’da tamamlamış. Aynı zamanda Almanya’da diplomalı pedagog unvanı da var. Veysel hocanın eğitimleri ve deneyimleri, kanıta dayalı terapi yaklaşımı, benim psikoterapi eğitimlerimin birikiminin birleşmesiyle oluşan bir model. Kekemelik terapisini International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) normlarına göre yapıyoruz. ICF normları 2001 yılında WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından yayınlanmıştır. Türkçe ’ye “İş görebilme becerisi, engellilik ve sağlık için uluslararası sınıflandırma sistemi’’ olarak çevrilebilir. Kekemelik terapisini ICF normlarına uygun olarak yapmak demek, kekemeliği sadece akıcı bir konuşma bozukluğu olarak görmekten öte, kekemeliği biopsikososyal bir olgu olarak değerlendirmek demektir. Çocukluk çağı kekemelikte özellikle aileler bizim modelde danışmanlık sürecinin önemli bir parçasıdır. Aileler çocuklarının dil veya konuşma sorunlarında yardım aldıkları kişilerin diplomalarına baksınlar. Çocuklarının dil konuşma problemlerinde gecikmesinler, mutlaka bir dil ve konuşma terapistine başvursunlar. Dktler multidisiplinier çalışma anlayışı içinde gerek gördüklerinde aileleri diğer alanlardaki uzman yönlendirir zaten.

Başa dön tuşu
1xbet giriş