Kiremithane Mahallesi sakinlerine ilkyardım eğitimi

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde, profesyonel sağlık uzmanları tarafından Kiremithane Mahallesi sakinlerine, acil durumlarda yapılabilecek ilkyardım eğitimi verildi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı mahalle kültür ve sanat evlerinde, kursiyerlere bir yandan farklı alanlarda mesleki ve beceri eğitimleri verilirken, çeşitli konularda farkındalık yaratan eğitimler de sunuluyor. Bu kapsamda Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde, Türk Kızılay Mersin Toplum Merkezi Projesi kapsamında; sağlık uzmanlarınca Kiremithane Mahallesi sakinlerine, ilk yardım eğitimi verildi, kaza veya acil durumda yapılabilecek müdahaleler anlatıldı.

İlkyardımda amaç, kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemek

“İlk yardım hayat kurtarır” sloganıyla gerçekleşen eğitimlerde, herhangi bir kaza veya acil bir durumda, profesyonel sağlık görevlileri gelinceye veya kazazede hastaneye ulaştırılıncaya dek eldeki imkânlarla yapılabilecek müdahaleler aktarıldı. Uzmanlar, ilkyardımın amacının, sağlık ekipleri gelinceye kadar kazazedenin durumunun daha kötüye gitmesini engellemek ve zarar verici bir müdahalede bulunmamak olduğunun altını çizdi.

Önce 112’ye haber verilmeli, ardından müdahale edilmeli

Hayati fonksiyonları duran bir kazazedenin hayata döndürülmesi açısından önem taşıyan suni solunum ve kalp masajının, sadece ilkyardım sertifikası bulunan kişilerce uygulanabilir olduğunu da hatırlatan uzmanlar, bir kaza ile karşılaşıldığında önce olay yerinde güvenliğin sağlanması, hemen 112’ye haber verilmesi ve doğru müdahale konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş