Kılınç’a cevap gecikmedi

⁷Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef alan iddialarına yetkili ağızdan cevap gecikmedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan, Anamur’da Mersin İnternet Gazetecileri Derneği üyeleri ile bir araya gelerek, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yolların zamanında yetiştirilmediği, bilerek geciktirildiği ve Başkan Seçer tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı yönündeki iddialara değinen Erdal Karan, 11 kilometrelik yol asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, an itibariyle yolların yüzde 75’inin yapıldığını, kalan kısmın ise 22 Haziran 2022 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ile altyapı çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntılara rağmen Anamur’daki yol asfaltlama sürecinde sona gelindiğine vurgu yapan Karan, ‘Maalesef Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyorum. Başkanımız Vahap Seçer özelllikle Anamur için seferber olmuş durumda ve bu konuda tüm imkanları sonuna kadar zorluyor. Öyle ki bizim sorumluluğumuzda olmamasına karşın şu anda iş makinalarımız Anamur yaylalarının yollarını açıyor’ dedi.
Anamur Belediyesi’nin bütçesinin 80 milyon TL olduğuna vurgu yapan Erdal Karan, 11 kilometrelik yol asfaltlama projesinin maliyetinin de aynı değerde olduğunu kaydederek, ‘Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, tüm bunları bilmesine karşın asılsız iddialar ile Sayın Başkanımız Vahap Seçer’i suçluyor ve Anamurluları kandırıyor. Tüm Anamurlular şuna inansın ve emin olsun ki Vahap Seçer onlar için büyük bir şanstır. Şunu da belirtmek isterim. Hidayet bey aslen Bozyazılı’dır. Bunu herkes bilir. Bizden Bozyazı’nın iki ilçesinin yollarının yapılmasını istedi. Yasa buna engel oluyor ve 14 metre kuralına göre 4 kilometrelik yolun sorumlusu Bozyazı Belediyesi’dir. Şöyle ki o yollar zaten açık. Bizim anlamadığımız Bozyazı ile Mersin Büyükşehir belediyelerini ilgilendiren bu konuda kendisinin fikir beyan etmesinin ve talepte bulunmasının sebebi nedir? Bence Hidayet bey Bozyazı’nın yollarının durumunu bırakıp, Anamur ile ilgili sorunları çözmelidir’ diye konuştu.
Son olarak Anamur’un kanayan yarası haline gelen su sorununa da değinen Erdal Karan, 36 köyü bulunan Anamur’un halen 12 köyüne su gitmediğine dikkat çekerken, böyle bir ilçeden Kıbrıs’a verilen suyun Anamur’a ne fayda getirdiğinin sorgulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş