Kente şampiyonluk kupaları getirdiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Tenis Takımı, 30’a yakın sporcuyla antrenmanlarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Takımın mini pro kategorisindeki sporcuları katıldıkları turnuvalardan başarı elde ederken, son olarak Emir, Aren, Arman ve Defne de Gaziantep ile Adana’dan kente şampiyonluk ve kupalar getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) bünyesinde 2 yıl önce kurulan Tenis Takımı’nda antrenmanlar son hızla sürüyor. 25’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 30 sporcudan oluşan takım, katıldıkları turnuvalardan kente her geçen gün yeni şampiyonluklar ve kupalarla dönüyor.

“Etik değerleri geliştirmek, saygılı, ahlaklı bireyler yetiştirmek istiyoruz”

Tenis Takımı, Macit Özcan Tesisleri’nde haftanın her günü 17.00-19.00 saatleri arasında antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Cumartesi ve pazar günleri altyapı takımı tatil yaparken, pazartesi ise pro takımı antrenmanlara mola veriyor. Salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri ise sporcular tenis antrenmanlarının ardından salonda kondisyon çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Tenis Antrenörü Abidin Kuruağaç, 30’a yakın sporcuyla çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, bunların 25’inin Gençlik ve Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olduğunu söyledi. Mini pro kategorisinde ise 10 sporcu olduğunu vurgulayan Kuruağaç, “Şu anda burada mini pro takımı antrenman yapıyor, 8 kişilik bir grubumuz var. 2 de sporcu kız öğrencimiz var, onlar da Kır Çiçekleri’nden gelen kızlarımız” dedi.

Takıma sporcu alırken yaş grubuna baktıklarını belirten Kuruağaç, “Eğer 6-8 yaşlarındaysa onlar için yeni başlayan grubu açıyoruz. Temel motorik özelliklerini geliştirdikten sonra bu gruba dahil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Kuruağaç, sporcular 9-14 yaş aralığında olduğunda ise yeteneğe baktıklarını sözlerine ekledi. Amaçlarından da söz eden Kuruağaç, “Spordan daha ziyade ilk olarak etik değerleri geliştirmek, saygılı, ahlaklı bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çünkü bakış açımız başarı odaklı olduğu için etik ahlaklarımız biraz daha yüksek olduğunda başarının geleceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aren Mert, Rafael Nadal’ın izinden gidiyor

Büyükşehir’in minik sporcuları katıldıkları son turnuvadan da kente kupa getirdi. Türkiye Tenis Federasyonu’nun Gaziantep’te düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Haftası 12 Yaş Turnuvası’na katılan Aren Mert Çay şampiyon oldu. Rafael Nadal’ı kendisine idol aldığını belirten 10 yaşındaki Aren Mert Çay, “İyi bir deneyimdi. Tenis oynarken çok mutluyum. Bana göre burası çok güzel. Eski oynadığım yerde böyle şeyler olmuyordu. Arkadaşlarım iyi ve bence iyi bir eğitim alıyorum” dedi.

Arman ve Emir takım olarak kente şampiyonluk getirdi

Gaziantep’teki turnuvada finalist olan ve çiftler kategorisinde şampiyonluğu alan 10 yaşındaki Arman Rüzgar Durudirek, “Güzel deneyimler elde ettik. Teklerde finalist oldum, çiftlerde birinci. Öncelikle çiftlerde arkadaşım Emir’le daha iyi iletişim kurmayı öğrendim. Teklerde de önde olduğumda o skoru korumayı öğrendim. Zaten hocalarımız da analiz yapıyor. Tenis güzel bir spor dalı. Her şey gerektiriyor, içinde matematik de var ve mutluyum” diye konuştu.

Gaziantep’teki turnuvada Arman Rüzgar’la birlikte çiftler kategorisinde şampiyon olan 11 yaşındaki Emir Ekiz, “Bir tane birincilik kupasıyla döndüm. Onun dışında çiftlerde birincilik ile bir de madalya kazandım. Ben tenis oynadığım zaman her şeyi unutuyorum. Arkadaşımla beraber oynayınca daha da eğleniyorum” dedi.

Defne, birinciliği Adana’dan getirdi

10 yaşındaki Defne Özkan ise Gaziantep’teki turnuvayla ilgili Başkan Vahap Seçer’in sosyal medyada kendisi ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştığı fotoğrafın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Arkadaşlarımla birlikte çok gururlandık. Vahap Başkan’a da bizi çağırdığı için teşekkür ediyorum. Güzel bir fotoğraftı. Onu evde de anı olarak saklıyorum. Buradan mutluyum, hocalarımı ve tenis oynamayı çok seviyorum” dedi. Türkiye Tenis Federasyonu’nun Adana’da düzenlediği 12 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası’nda grubunun birincisi olan Özkan, Gaziantep’teki turnuvadan da bahsederek, “Arkadaşlarımla birlikte tecrübe kazandım. Mersin’e birinci dönemedim ama yine de güzeldi. Adana’daki grubumda birinci oldum. O benim için daha güzeldi, daha çok eğlendim.  Her turnuvada bir tecrübe kazanıyorum”  ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş