Katlı Kavşak çalışması devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Göçmen’de 40 gün önce başlayan katlı kavşak çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor. Fiziki gerçekleşme oranının yüzde 58 olduğu kavşakta, forekazık ve istinat duvarı yapımı tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı rahatlatmak adına kente kazandıracağı önemli projelerden biri olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmaları hızla sürüyor. Fiziki gerçekleşme oranının yüzde 58 olduğu kavşakta, forekazık ve istinat duvarı çalışmaları tamamlandı.

Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile Nevit Kodallı Caddesi kesişiminde doğu-batı istikametinde 755 metre, kuzey-güney istikametinde 440 metre olmak üzere toplam 1195 metre uzunluğunda olan yol ve kavşak düzenleme çalışmasının önemli bir kısmı tamamlandı. Kavşakta; 475 adet forekazık, terfi istasyonu için 45 adet forekazık ve 12 metrelik 26 adet istinat duvarının yapımı gerçekleştirildi. Ø400’lük 2 bin 460 m, Ø500 180 m, Ø600 211 m, Ø1200 259 metre olmak üzere toplam 3 bin 110 metre yağmursuyu borusunun döşeneceği kavşakta, Ø1200 259 metrelik kısım tamamlandı.

“Araçların daha rahat bir seyir yapmasını sağlayacak önlemleri aldık”

Kapalı alanların uzunluğu 86 metre, genişliği ise 16 metre olan proje, bisiklet yollarının geçtiği Mersin’deki tek katlı kavşak projesi olma özelliğini taşıyor. Kısa süre önce katlı kavşak çalışmalarını inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şunları söylemişti:

“755 metre uzunluğunda doğu-batı aksında bir katlı kavşak. Bu katlı kavşağın eğimi de son derece az. Diğer katlı kavşaklarda yüzde 8’lere varan eğim olmasına rağmen burada yüzde 3 ile bunu kurtarıyoruz. Çok az bir eğimle araçlar batacak ve 750 metre sonra çıkacak. Enine de 450 metre yani kuzey-güney aksında bir güzergah olacak. Katlı kavşağın üst zemini de son derece iyi hesaplandı. Teknik olarak herhangi bir tıkanmaya, trafiğin aksamasına sebebiyet vermeyecek, araçların daha rahat bir seyir yapmasını sağlayacak önlemleri aldık.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş