Karan; “Dosthane” hasta ve yakınına sıcak bir yuva oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hasta yakınları için hayata geçirdiği ‘Dosthane’ konuklarını ağırlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ”Dostane” Mersin’deki hastanelerde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz hizmeti veriyor.

“Dosthane” Refakatçi Evi’nin İlçelerden tedavi için Mersin’e gelen hasta ve hasta yakınlarında otel konforunda hizmet verdiğini kaydeden, Büyükşehir Belediyesi Anamur,Aydıncık,Bozyazı Koordinatörü   Erdal  Karan,”Dosthane” Refakatçi Evi açıldığından buyana  Anamur’dan 305,Bozyazı ilçesinden125 vatandaşı konuk ettiğini söyledi.
CHP’li Belediyelerin, vatandaşların yerel nitelikteki ortak ihtiyaçlarını karşılama ve yerel hizmetleri yerine getirme gibi bir misyon üstlendiklerini belirten CHP’li  Karan,bunun  en güzel örneğinin de  Mersin Büyükşehir  Belediye Başkanı  Vahap Seçer’in talimatları  doğrultusunda ilgili daire başkanlıkları tarafından hayata geçirildiğine vurgu yaparak,  açıklamasında şunları söyledi.

“CHP’li Belediyeler, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun tüm dezavantajlı gruplarına eşit hizmet veriyor. Yalnız altyapı hizmetini sunan bir kurum olarak çalışmak yerine, aynı zamanda, sorumluluk alanındaki halkın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunarak, sosyal refahın gerçekleşmesine önemli katkılar sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla,  siyasi görüşü ne olursa olsun, kırsal kesimde ve kent merkezinde yaşayan tüm ihtiyaç sahibi ailelerin yanında.

Bunun en güzel örnekleri de  “Dosthane” Refakatçi Evi ve Evde Bakım hizmeti, yalnızca iki tanesi.
Otel konforunda tesis.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Mersin’e gelen hastalara ve onların yakınlarına ücretsiz konaklama imkanı sunmaktaki amacının, hastane bahçesinde sabahlayan insan manzarasına son vermek olduğunu dile getiren, Erdal Karan;tesiste, hasta ve hasta yakınlarının barınmalarının yanı sıra, fiziksel, sosyal, psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmet verildiğini ifade ederek, ”Refakatçi Evi, konaklamanın yanı sıra sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve hastaneye ulaşım hizmeti ücretsiz veriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli psikolog tarafından psikolojik destek alabiliyor.18 yaş üstü hastaların yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hastaların yakınlarından ise 2 refakatçi kabul ediliyor. Kanser hastalığı için tedavi gören hastalar ve yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenler ve refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklayabiliyor” diye açıklamalarda bulundu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş