Harabeye iki yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Esenli ve Turgut Reis mahallelerinde bulunan, sahiplerince uzun zamandır kullanılmadığı için harabeye dönen 2 katlı metruk iki yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi; gerek yapı sahiplerinden gelen talepler, gerekse muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikâyetleri üzerine, uzun süre kullanılmadığı için zaman içinde harabeye dönen, bu nedenle vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, bir yandan da çevre ve görsel kirlilik yaratan metruk yapıların yıkım çalışmalarına hız verdi.

Fen işleri ekipleri, son olarak kent merkezinde bulunan Turgut Reis Mahallesi 4112 Sokak ile kırsal bölgede yer alan Esenli Mahallesi numara 12 adreslerinde yer alan metruk iki yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

İki katlı olan metruk yapıların, ağır iş makineleri yardımıyla yapılan yıkımıyla ortaya çıkan tonlarca inşaat yıkıntı atığı, moloz ve çevresindeki evsel ve tarımsal atıklar, kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarıldı.

Metruk yapılardan kaynaklı şikâyetler en kısa sürede değerlendiriliyor

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sahada yaptığı tespitlerle birlikte, muhtarlar, mahalle sakinleri ile yapı sahiplerinin talep veya şikâyeti üzerine, halkın can ve mal güvenliği açısından riskler yaratan, yer yer de madde bağımlılarının uğrak mekânına dönüştüğü için sorunlara yol açan metruk yapıların yıkım hizmeti devam edecek.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş