Halk Sağlığı Eğitimleri’nin ilk adresi Karaduvar oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Halk Sağlığı Eğitimleri’ne başladı. 4 merkez ilçe ve Tarsus’a bağlı mahallelerde yapılacak eğitimlerin ilki, Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 4 merkez ilçe ile Tarsus’a bağlı mahallelerde yıl boyu ‘Halk Sağlığı Eğitimleri’ yapacak. Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde başlayan eğitimde ‘Çocuklarda Ev Kazaları’ konusu anlatıldı.

Eğitimde tansiyon ve şeker ölçümü de yapıldı

Çocukların evlerde hangi sebeplerle kaza tehlikesiyle karşılaşabileceklerinin anlatıldığı eğitimin ardından mahalle sakinlerine Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü proje kapsamında kokulu çörek ve limonata ikram edildi. Mahalle sakinlerine ayrıca tansiyon ve şeker ölçümü yapılarak, sağlıkla ilgili sorunları dinlenip, gerekli yönlendirmeler yapıldı.

 

“Her mahallenin sağlık ihtiyaçları doğrultusunda bir planlama yaptık”

Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, eğitimde Büyükşehir’in doktor, fizyoterapist, hemşire ve paramedik personelinin de kendilerine eşlik ettiğini belirterek, “Bu projeye Halk Sağlığı ve Denetimi Şube Müdürlüğü olarak halkın sağlık sorunlarına değinebilmek amacıyla başladık. Karaduvar Mahallesi bizim ilk başladığımız yer. Her mahallenin kendi sağlık ihtiyaçları doğrultusunda bir planlama yaptık. Mahalle muhtarlarıyla görüşerek, o bölgenin sağlıkla ilgili ihtiyacı olan eğitim konusunu belirliyoruz. Karaduvar için çocuklarda ev kazaları önerisi vardı. Karaduvar Mahallesi’nde başladığımız eğitimimizi, 4 merkez ilçe ve Tarsus’taki mahalle muhtarlarıyla da sene sonuna kadar görüşmeler yaparak, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim konularını belirleyerek sürdürmeye çalışacağız” dedi.

“Mahalle için çok güzel bir şey”

Mahalle sakinlerinden Sibel Dengiz, 3 çocuğu ve 4 torunu olduğunu ifade ederek, “Şu an sağlık yönünden doktorlarımıza, hemşirelerimize ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin gerçekten çok ihtiyacı vardı bu tür şeylere. Çocuklar için de çok önemli eğitimler verildi. Her zaman bekliyoruz bu tür girişimleri” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden İlhan Aktan ise verilen eğitimle ilgili, “Mahalle için çok güzel bir şey. Bunun devamını isteriz. Karaduvar Mahallesi hakikaten bu tür şeyleri isteyen bir mahalle. Çok iyi bir şey bunun yapılması” dedi.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş