Güvencesiz İşçiler Derneği; ‘işçiler, zamlara karşı savunmasız

Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞ-DER), son zamanlarda artan ekonomik krizi, işçilerin katıldığı bir toplantıyla değerlendirdi.

GİŞ-DER Başkanı Abdüsselam Kutlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve işçilerin katıldığı toplantıyla çeşitli konuların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Mevsimlik işçilerin yoğun katılım sağladığı toplantıda, son günlerde artan ekonomik kriz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kurduğu komisyonla koordineli süren çocuk işçiliği ile mücadele, akaryakıt zamları ve düşük işçi yevmiyesi konuları konuşuldu.

Toplantıyla ilgili görüşlerini aldığımız GİŞ-DER Başkanı Abdüsselam Kutlu verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Son zamanlarda ard arda gelen zamlarla beraber mevsimlik işçilerin yaşadıkları sorunların giderek arttığını dile getiren Başkan Kutlu; ‘’Mevsimlik işçiler, yevmiye usulü çalıştıklarından dolayı zamlara karşı savunmasız kesimlerdir. Düşük yevmiye ücretleri bir yana sürekli çalışmadıkları için krize karşı mücadele etme noktasında çaresiz kalıyorlar. Bunun yanında akaryakıta gelen zamlarla beraber işçi servisçiliği yapanlar da zor durumda’’ ifadelerini kullandı.

‘GREV GÜNDEMİMİZDE YOK’

Mevsimlik işçilerin bir kısmının greve gitmeyi önerdiklerini dile getiren Kutlu; ‘’Mersin Valiliği ile yaptığımız protokol anlaşmasına göre yılda 2 defa zam yapma hakkımız var. Bundan dolayı greve gitme şuan gündemimizde yok. Fakat 1 Ocak’tan itibaren belirlenecek olan asgari ücretin işçi yevmiyesine de yansıyacağı bilgisini paylaştık üyelerimizle’’ şeklinde konuştu.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ

Çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında üyeleri bilgilendirdiklerini dile getiren Kutlu; ‘’Avrupa Birliği aldığı kararla beraber tarım alanında çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında bir projesi olduğunu üyelerimiz ile paylaştık. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan proje kapsamında çocuk işçi çalıştıran firma ve ülkelerden ürün ihraç edilmeyeceğini dile getirdik. GİŞ-DER olarak bizler de bu konuda üzerimize düşen rolü oynayacağımızı üyelerimizle paylaştık’’ diye belirtti.

HABER: SABRİ BORAK

Başa dön tuşu
1xbet giriş