Google’dan Rusya’ya büyük darbe: Tüm askeri üstleri ifşa etti

Google, Rus Askeri Üsleri İçin Haritalar uygulamasındaki bulma özelliğini kaldırarak tüm askeri üstleri ifşa etti!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere neredeyse tüm batılı teknoloji şirketleri Rusların aleyhine döndü. Neredeyse tüm tanınmış otomobil, telefon, bilgisayar ve ev aletleri üreticileri Rusya’da üretim ve satışları durdurdu. Rusyanın şirketlerin tutumuna karşı sert yaptırımlar uygulamasına teknoloji şirketlerinden de hamle gecikmedi. Google Rus askeri üsslerini ortaya çıkardı.

Google Haritalar tüm Rus Askeri Üslerini ortaya çıkardı!

Google Maps, dün yapılan değişiklikle birlikte Rusya’nın askeri üslerini ortaya çıkardı. Tüm ülkelerin sahip olduğu gizli tesisler ve askeri üsler genellikle haritalarda, Dünya’da ve benzeri uygulamalarda veya web sitelerinde gri olarak gösterilirken, Google, Rusya’ya ait tüm üsleri yayınladı.

Bu, Google’ın Rusya’ya karşı ilk karşı saldırısı değil. Çünkü geçmişte Rus kullanıcıları uygulamalarını kullanmaktan caydıracak birkaç adım da atmıştı. Örneğin Rusya artık YouTube’da reklam kaldırma özelliğini kullanamıyor. Ancak şirketin bugün aldığı karar doğrudan Rus devletine yönelik.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2

Şirketin bu hamlesi sonucu Google Haritalar’ı ziyaret eden herkes (uydu görüntüsü seviyeler bölümünden seçilmelidir), balistik füze fırlatmalarından denizaltı limanlarına kadar ülke genelinde – özellikle de denizaltı limanlarına kadar, Rusya’daki askeri olarak büyük önem taşıyan yerleri ayrıntılı olarak görebilecek.

 

Konuyla ilgili ilk yayını yayınlayan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, artık Rusya’nın askeri altyapısını piksel başına 0,5 metre çözünürlükle herkesin görebildiğini kamuoyuna duyurdu. Elbette bu doğrudan bir saldırı yönü olarak görülmemelidir. Ancak askeri üslerinin herkes tarafından hemen gözlemlenebilmesi, Rusya için büyük bir güvenlik açığı yaratıyor.

2 1 scaled 2

Yeni elde edilen bu fotoğraflar arasında en çarpıcı olanları, Murmansk yakınlarındaki bir nükleer silah deposu olan uçak gemisi Amiral Kuznetsov, Kamçatka’da su üzerinde bekleyen denizaltılar ve Rusya-Ukrayna sınırına sadece 150 kilometre uzaklıktaki Kursk’ta bir askeri hava üssünün ortaya çıkması oldu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş