Fonksiyonel Tıp Nedir ?

Sevgili Okuyucularımız;

Bugün sizlere günümüzde konu uzmanları olarak, biz hekimlerin yoğun olarak uygulamaya başladığımız Fonksiyonel Tıp’tan bahsetmek isterim.

Fonksiyonel Tıp hastalığa değil, kaybedilen sağlığa odaklanarak vücudun kendini iyileştirme gücünü hasta ile el ele vererek ayağa kaldırmayı benimseyen bir yaklaşımdır. Fonksiyonel Tıp, klasik tıbbın alternatifi değil, aksine klasik tıp tedavilerine destek olan ve tedavi başarısını güçlendiren bir tedavi modelidir.

Fonksiyonel tıp ile hastayı bir bütün olarak değerlendirirken. Metabolik sendrom, Diyabet, İnsülin direnci, Tiroid hastalıkları, Hormonal hastalıklar, Alerjik hastalıklar, Egzamalar, Romatizmal hastalıklar gibi kronik hastalıkları tedavi etmeye çalışmaktayız.

Fonksiyonel tıp uygulamasında herhangi bir yaş sınırlamaması olmamakla beraber kendi uzmanlığım olan çocuk hastalarımızın ( 0 – 18 yaş arası ) Astım, alerji, egzama, otizm, obezite, yeme bozuklukları, insülin direnci, gibi hastalıklarında fonksiyonel tıbbı uygulamakta ve çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Fonksiyonel Tedavi de ilaç ağırlık değil bozulan vücut sisteminin eksik veya bozulmuş olan kısımlarını düzelterek tedavi sürecimizi planlamaktayız. Bunun için gıda takviyelerinden, vitamin, mineral preparatlarından, yaşam tarzı değişikliklerinden ( spor, beslenme düzenlenmesi, nefes egzersizleri v.b ) faydalanmaktayız.

Yaşam süresinin uzadığı çağımızda amacımızın uzun yaşamanın yanı sıra, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam olmalı diye düşünmekteyim. Bunun için çocukluk çağından itibaren vücut sistemlerimizi sağlıkla korumayı amaçlamalıyız.

“ Mutlu ve sağlıklı çocuk, mutlu ve sağlıklı bir dünya demektir “

Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum….

 

Uzm.Dr.Nalan Kendiroğlu

Çocuk Hastalıkları Uzmanı & Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı

Özel Ortadoğu Hastanesi

Başa dön tuşu
1xbet giriş