Festival için Mezitli’ye gelen Almanlar, kompost üretime yoğun ilgi gösterdi

Mezitli Belediyesinin desteği ile belediye çalışanları ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen kompost üretimine, Soli Güneş Festivali için Mezitli’ye gelen kardeş kent TempelhofSchöneberg’ten gelen konuklar yoğun ilgi gösterdi. Semt pazarına giderek incelemelerde bulunan aralarında Belediye Başkanı JörnOltmann’ın da bulunduğu alman heyeti gönüllülerden bilgi aldı.  

Alman heyete, Ebru Baybara Demir tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan ve Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra Yaşamı İyileştiriyoruz Çevre ve İklim Derneği adı altında örgütlenen gönüllülerin de desteğiyle semt pazarlarında her akşam sebze-meyve atıkları toplanarak yapılan kompost üretimi, farklı şehirlerde de sürdürüldüğü anlatıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da zaman zaman giderek pazar atıklarını toplanmasına yardım ettiği, aralarında profesör, doktor, iş insanı, öğretmen, memur gibi farklı meslek gruplarından insanların yer aldığı gönüllülerinde destek verdiği çalışma, her akşam renkli buluşmalara sahne olduğu da ifade edildi.

Her akşam pazarın sona ermesiyle birlikte ellerine tırmık ve poşetleri alıp şarkılar söyleyerek pazar kalıntılarını bir araya getirildiği, çöpe gidecek olan onlarca kilo atığın değerlenmesini sağladıklarını dile getirildi.

Anlatılanları ilgiyle dinleyen TempelhofSchöneberg Belediye Başkanı JörnOltmann, projenin başarıyla sürdürülmesinin ve gönüllülerin, belediye çalışanlarının gösterdikleri özverinin çok önemli olduğunu söyledi. Oltmann, projeyi duyduktan sonra mutlaka çalışmaları yerinde görerek bilgi almak istediğini ve gördükleri karşısında çok etkilendiğini de dile getirdi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş