Emekli Evi üyeleri, Gazi Çiftliği’ni ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 83. yılı dolayısıyla Silifke ilçesindeki Gazi Çiftliği’ni ziyaret etti. Merkez Emekli Evi Korosu, seslendirdikleri şarkılarla Atatürk’ü andı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne ziyaret düzenledi. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Ata mirası Gazi Çiftliği’ni gezen üyeler, duygusal anlar yaşadı.

Emekli Evi Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi

Ulu Önder Atatürk, Gazi Çiftliği’nde sevdiği şarkılarla anıldı. Mersin Merkez Emekli Evi üyeleriyle oluşturulan koro, Kültür ve Sosyal işler Dairesi’nde görevli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zeynep Özel’in şefliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Emekli Evi üyeleri, Gazi Çiftliği’nin sorumlusu Hatice Okur’dan çiftliğin tarihini ve yapılan faaliyetleri dinledi. Öğle yemeği ikramından sonra Atatürk’ün Atayurt’ta denize girdiği yer gezildi. Büyükşehir’in ulaşım hizmeti de verdiği geziye 90 kişi katıldı.

“Emeklilerimiz son derece duygusal anlar yaşadı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Emekli Evi sorumlusu Gülşah Arslan, geziye katılan Emekli Evi üyelerinin büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Çok güzel bir ortam ve gerçekten emeklilerimizin son derece duygusal anlar yaşadığını gözlemledik” dedi.

“Başkanımız Vahap Seçer sayesinde çok güzel günler oldu”

Merkez Emekli Evi üyelerinden Güzin Turgut, Emekli Evi’nin bütün etkinliklerine katıldığını, Gazi Çiftliği’ne ilk defa geldiğini ifade ederek, “Çok güzel etkinlikler oluyor; tekne turlarımız oldu, kahvaltılarımız oldu. Başkanımız Vahap Seçer sayesinde çok güzel günler oldu. Şimdi de Atatürk Tekir Çiftliği’ndeyiz. İlk defa geldim. Yıllardır Mersin’deyim ama görmedim. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Daha önce görmemiştim, çok mutlu oldum”

Emekli Evi’nde yapılan faaliyetlere çok ihtiyaç olduğunu belirten Merkez Emekli Evi üyesi emekli öğretmen Nedret Uygur, “Gerçekten emeklilere verilen büyük bir değer. Çok da mutlu oluyoruz. İhtiyacımız da var. Müzik olsun, diğer sosyal faaliyetler olsun hep beraber arkadaşlarımızla katılmak bizi son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Gazi Çiftliği’nde yapılan faaliyetleri de değerlendiren Uygur, “O kadar güzel değerlendirmişler ki. El sanatları sergileniyor. Birçok faaliyeti bir arada gördüm. Bir öğretmen olarak gerçekten çok mutlu oldum. Hele Atatürk’ün o değerlerine saygı duymaları beni onurlandırdı. Atamızın izindeyiz, böyle de devam edeceğiz. Bize bu tür sosyal faaliyetleri, güzel günleri yaşattıkları için sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş