Elon Musk’tan Twitter’a tehdit

Elon Musk, Twitter’dan spam ve sahte hesaplar hakkında daha fazla bilgi istedi. Bilgi verilmediği takdirde anlaşmayı iptal etmekle tehdit etti.

Elon Musk ve Twitter arasındaki tartışmalar sürüyor. Geçmişte şirketten robotlar ve spam hesaplar hakkında daha detaylı rapor istediğini söyleyen Tesla’nın CEO’su, şimdi de detaylı bir bilgi verilmediği takdirde anlaşmadan çekileceğini duyurdu. Elon Muska Twitter’dan vazgeçecek mi?

Elon Musk, spam ve sahte hesaplar üzerinden Twitter’ı tehdit etti

Elon Musk, Twitter’ın mali raporlarında sunduğundan daha fazla spam ve sahte hesabı barındırdığına dair iddiasını defalarca tekrarladı. Hatta en son, bu hesaplar açıkça ortaya konmadığı için Twitter anlaşmasını askıya aldığını söyledi. Şimdi ise platformu spam ve sahte hesaplar üzerinden tehdit etti.

Tesla CEO’su, hukuk görevlisi aracılığıyla Twitter’a gönderdiği son mektupta, platformdaki hesapların yüzde kaçının gerçek kişilere ait olduğu konusunda daha fazla bilgi istediğini belirtti. Tesla CEO’su, spam ve bot hesaplar ile ilgili iddiasının açıkça ne kadar ciddi olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Twitter yönetimi daha önce Muska’nın keyifle kullanacağı bir analitik araç tasarlamıştı. Ancak milyarder, Twitter’ın test araçlarının “nispeten kayıtsız” olduğunu söyleyerek bunu reddetti. Elon Musk, Twitter’ı analiz etmek yerine gerçek rakamları bilmek istediğini belirtti.

Son satın alma dosyası, Musk’ın “229 milyon hesabından kaçının sahte olduğunu” bilmek istediğini söyledi. Kullanıcılar hakkında bilgi almaması durumunda sözleşmeyi tamamen feshedebileceğini söyledi. 44 milyar dolarlık bu satın alma, Elon Musk’ın mutlu olup olmamasına bağlı.

Ayrıca satın alma dosyasına göre Tesla’nın CEO yardımcıları sözleşmeden çekilebilir. Musk, istenen bilgileri sağlamazsa, “Twitter’ın ortaklık anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini açıkça ihlal etmiş” olacaktır.

Bu tehdide ek olarak, Twitter’dan daha önce yapılan bir açıklamaya göre 44 milyar dolarlık satın alma teklifi sona erdi. Elon Musk için ESC Antimonopoly Act kapsamındaki kararın süresinin dolduğu belirtildi.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
1xbet giriş