Elon Musk ve Jeff Bezos servetinden toplamda 100 milyar dolar kaybetti

Dünyanın en zengin insanları zor zamanlar yaşıyor. Dünyanın en büyük zenginleri olan isimler son zamanlarda çok para kaybetti.

Dünyanın en zengin insanları denilince akla Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates gibi isimler geliyor. Bu isimler artık fenomen oldu. Ancak, yılın başından beri değişken olan piyasa birçok zengine çok pahalıya mal oldu.

Elon Musk ve Jeff Bezos ikilisi toplam 100 milyar dolar kaybetti

Ünlü zenginler, küçük piyasa dalgalanmalarından olumsuz etkilendi. Daha yakın zamanda dünyanın en zengini Elon Musk, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, toplam 115 milyar dolarlık zararı kabul etmek zorunda kaldı.

Jeff Bezos’un net serveti nedir?

Jeff Bezos 53,2 milyar dolar ile en büyük düşüşü gören isim oldu. Bir dönem dünyanın en zengin adamı olan Amazon’un kurucusu Bezos, Elon Musk’tan sonra dünyanın en zengin ikinci kişisiydi. Bezos’un serveti bu azalma sonucunda 139 milyar dolara düştü.

Bill Gates’in net serveti nedir?

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates de son dönemde çok kan kaybeden isimlerden biri. Gates’in serveti 15.1 milyar dolardan 123 milyar dolara düştü. Aşıların olumsuz imajı, ünlü iş adamlarının çöküşünün en büyük nedenlerinden biri olarak sunuldu.

Elon Musk’ın net serveti nedir?

Bu arada dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Elon Musk, 46,4 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı. Değerindeki bu düşüşe rağmen listedeki ilk sırasını kaybetmeyen Mask’ın kişisel serveti 224 milyar dolara kadar geriledi.

Elon Musk, bu günlerde tartışmasız diğer isimlerden daha popüler. Twitter’ı satın almaya çalışırken gündemde kalan ünlü ismin değeri, son aylarda inişli çıkışlı bir isim haline geldi. Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın alacağını açıklasa da bir takım sorunlar nedeniyle süreci kesintiye uğrattığı için bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Musk’ın Twitter’ı satın almasındaki belirsiz süreç hala devam ediyor. Ancak ünlü milyarder platformu satın alamasa da yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak. Twitter için büyük bir risk alan Musk’ın oynadığı bu oyun servetinin büyük bir kısmına mal olabilir gibi duruyor.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
1xbet giriş