Dolap’a veri ihlali nedeniyle soruşturulma başlatıldı

Rekabet Kurumu, Trendyol’un çatı şirketi DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ hakkında soruşturma başlattı. Açıklanan bilgilere göre DSM Group, rekabete aykırı tutumlar sergiliyor. İşte haberin detayları:

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından Trendyol’u kuran ve kullanılmış malzeme satan DOLAP hakkında soruşturma başlatıldı. Rekabet Kurumu’nun kararına göre DOLAP yönetimi rekabeti kısıtlayıcı adımlar attı.

Rekabet Kurumu’na göre, toplantı 26 Mayıs’ta gerçekleşti ve DOLAP ile ilgili bazı önemli ve yeterli kanıtları inceledi. Soruşturma sonucunda platformda soruşturma açılmasına karar verildi. Açıklamada, DOLAP ve Trendyol’un çatı şirketi DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin satıcıyı unutmamak için kullanıcı verilerini paylaştığı ve DOLAP ile sakladığı belirtildi. Soruşturma sırasında bu iddialar araştırılacak.

Rekabet Kurumu’nun açıklaması şöyle:

“DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin ikinci el ürünlerin çevrim içi satışına aracılık sağlayan platform hizmetleri pazarında faaliyet gösteren hizmeti DOLAP’ı tüketici verilerini paylaşmak suretiyle kayırarak ve DOLAP hizmetinde satıcılar tarafından kullanılan verinin rakip platformlara taşınmasına engel olarak ikinci el ürünlerin çevrim içi satışına aracılık sağlayan platform hizmetleri pazarında dışlayıcı uygulamaları ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 26.05.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-24/385-M sayı ile karar verdi.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş