Daha güzel yarınlara

Mersin’de Cumhuriyet Anaokulu, Keloğlan Anaokulu ile Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla yürütülen ‘Daha Güzel Yarınlara’ adlı E-twinning projesi gerçekleştirildi.

Çocukların duygularını tanıma, iletişim ve kendilerini ifade edebilme, kendilerini koruma gibi becerilerini kazandırmayı amaçlayan proje 3 okulun iş birliğiyle tamamlandı. Web 2.0 araçlarıyla desteklenerek uygulanan; ailelerin de katılımıyla gerçekleştirilen ‘Daha Güzel Yarınlara” projesiyle, yaşam boyu kalıcı izler bırakan erken çocukluk döneminde yaşanan duygu ve davranışların olumlu yöne evrilmesiyle çocukların yaşantılarının da bir o kadar güzel geçeceği hedeflendi.

Proje ortaklarından yapılan açıklamaya göre kötü muameleye maruz kalmanın, çocuğu yaşam boyu etkilediği ve onarılması güç sonuçlara neden olduğu; ruhsal sorunlara, tıbbi ve psikiyatrik bozukluklara yol açtığının görüldüğü ifade edildi. Projeyle; çocukların duygularını tanıma, duygu ve davranış yönetimi, kendini koruma, iletişim ve kendilerini ifade edebilme becerilerini kazandırmanın amaçlandığı belirtilirken duygu, ifade edebilme, akran zorbalığı gibi durumların açıklanmasının soyut olmasından dolayı resimli çocuk kitapları ve drama yönteminin ağırlıklı olarak uygulandığı bildirildi.
Projeyi uygulayan öğretmenler şunlar: Sinem Değirmenci, Nuray Erkaya, Hatice Kılınç, Ayça Gültekin Yılmaz, Esin Dönmezler, Medine Şahbaz, Sultan Arpacıoğlu, Elif Emir, Özlem Devrim Mazman, Goncagül Ocak.

Başa dön tuşu
1xbet giriş