Çözüm için Yılmaz’dan destek istediler

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Mersinli gözlükçüler ve optisyenler, sorunlarının çözümü için Mersin Milletvekili Yılmaz’dan destek istediler. Yılmaz’da, gözlükçülerin çözümü için bütün olanaklarını değerlendireceğini söyledi.

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, sektörün içinde bulunduğu sorunları, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’la paylaştı.

Yakan, “ Biz uzun çabalar sonucunda birlik oluşturduk. Bizim birlik oluşturmamızdan rahatsız olan çevreler, sürekli mahkemeye verdiler, aleyhimize davalar açtılar ve hala da açmaya devam ediyorlar. Buradaki temel amaç, birliğimizi ortadan kaldırmak. Ancak bunu başaramayacaklar. Bizim birliğimizle ilgili meclisten bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Bunun da geçebilmesi için sayın vekilimiz Zeynep Gül Yılmaz’dan destek bekliyoruz. Çünkü yurtdışı patentli firmaların tek amacı, gözlükçüler ve optisyenler mesleğini tamamen ortadan kaldırıp, tekelleşmeye doğru gitmek. Dış odaklı büyük şirketler burada haksız bir rekabet içerisine giriyorlar ve bu sektörde reklam verilmemesi gereken yerlerde reklamları veriyorlar .Gözlükçülük bir sağlık sorunudur. Reçetesiz gözlük satılamaz. Reçetesiz gözlük sattığın zaman, hastanın gözüyle oynarsınız, sağlığı ile oynarsınız. Buna rağmen bu büyük şirketler, büyük firmalar ,reçetesiz gözlükler satarak ,halkın sağlığı ile de oynuyorlar ve ortaya farklı ve haksız bir rekabet çıkıyor. Bu sektör sadece bizim gözlükçüler ve optisyenler olarak görmemeniz gerekiyor. Çünkü bu meslekte Özel ve Vakıf Üniversitelerinden her yıl 4 binden fazla öğrenci mezun olup, staj görüyor. Eğer tekelleşme olursa, bu öğrenciler işsizler kervanına katılacak ya da tekelleşen şirketlerde köle olarak çalışacaklar” dedi.

LOBİ OLUŞTURMAK LAZIM”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Bu sorunların çözümü için birlik ve beraberlik şart. Ayrıca lobi oluşturmak lazım. Bu sıkıntılar sadece sizin sektörde yaşanmıyor. Güzellik merkezlerinde de aynı sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bununla ilgili çok ciddi bir sıkıntılar var ve bu sıkıntıların çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim amacımız, kadınlarımızın kendilerinin ayaklarının üzerinde durması. Bu güzellik merkezlerinde binlerce kadın çalışıyor. Güzellik merkezleri örgütlenmeye başladığında, bununla ilgili doktorların rahatsızlıklar ortaya çıktı. Doktorlar bunları sürekli şikayet ediyorlar ve bununla ilgili bir kararname çıkmasını istiyorlar. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Özellikle dezavantajlı kadınlarımız var. Bunların bu meslekte daha ilerilere gidebilmeleri için desteklememiz gerekiyor. Güzellik merkezlerinde açan ve çalışan kadınlarımızın çoğu boşanmış ve nafaka alamıyordur. Sonuçta çalışıp, evlerine, çocuğuna ekmek götürmek zorundalar. Güzellik merkezi açan kadınlarımı 2 yıllık eğitimlerden geçiyorlar. Bununla ilgili eğitim veren üniversitelerimiz var. Bunlar 2 yıllık eğitimin ardından sertifika alıyorlar. Ayrıca güzellik merkezlerimiz binlerce liralık cihazlar alıyorlar. Yaptıkları işte her hangi sağlıksız bir durum yoktur. Onların sorunlarını çözmek için Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a ileteceğiz. İnanıyorum ki iyi sonuçlar alacağız. Sizinle benzer sıkıntılar yaşıyorlar. Sizin sorunlarınızı çözümü için de, biz mecliste gerekenler yapmaya çalışacağız. Gerçekten gözlük sektörü sağlıkla alakalı bir sektör olduğu için herkesinde bunu yapmaması veya reçetesiz gözlük, satılmaması adına, gerekli düzenlemelerin yapılması adına gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş