Çocuklar, 23 Nisan’ı Anamorfoz Atatürk eseri ile kutluyor

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan coşkusuna Anamorfoz Atatürk eseri ile ortak oluyor. Minikler, Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu özel günde onun hayatını ve değerlerini yakından inceleme imkanı buluyor

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan’da çocuklara bayrama yaraşır bir gün vadediyor. Müzenin minik ziyaretçileri, bu anlamlı günde çocuklara sevgisini her fırsatta dile getiren ve kendilerine bir gün armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’le buluşuyor. Müzede sergilenen Anamorfoz Atatürk eseri çocuklara Atatürk’ün hayatını ve değerlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Çekyalı heykeltıraş Patrik Prosko tarafından üç ayda tamamlanan eser, 93 farklı temadan 539 parçanın birleşmesiyle ortaya çıktı. ‘Yeniden form’ vermek anlamına gelen anamorfoz tekniği ile tamamlanan esere belirli bir noktadan bakıldığında, normalde çarpık ve bozuk halde görülen tüm parçalar Atatürk silueti oluşturuyor. Çocuklar her biri Atatürk’ün hayatına dokunmuş parçalardan oluşan eseri inceleyerek sevgilerini perçinliyor. Atatürk’ün ofis ve şahsi eşyaları ile kıyafetlerinin sergilendiği bölüm de koleksiyonda önemli bir yer tutuyor.

Minik ziyaretçileri için eğlenceli bir deneyim ve aktivite alanı olan Rahmi M. Koç Müzesi’nde ayrıca Nostaljik Sokak’ta yer alan Haliç Oyuncakçısı, Fenerbahçe Vapuru’nda sergilenen gazeteci-yazar Yalvaç Ural’ın teneke oyuncak koleksiyonu ve dünyanın farklı yerlerinden farklı dönem ve kültürlere ait yaklaşık 2 bin 200 bebeği bir araya getiren Dünya Bebekleri Sergisi de keyif dolu bir gün sunuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2’lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş