Belediyeye ait taşınmazların tahsisi ile ilgili kararlar Meclis’ten oybirliği ile geçti

Akdeniz Belediye Meclis’inde, Nacarlı Mahallesine 250 seyirci kapasiteli bir spor salonu; Yalınayak Mahallesine de gençlik merkezi ile açık ve kapalı spor tesisleri yapılmak üzere belediyeye ait bazı taşınmazların Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Gültak; alınan kararla, Akdeniz halkına 30 milyon lirayı aşan tutarda spor tesisleri kazandırıldığının altını çizdi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne 150 bin lira destek

Akdeniz Belediye Meclisi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda Şubat ayı ikinci birleşimini belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis’te, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda, 21 Mayıs ile 18 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan “20’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne, Akdeniz Belediyesi tarafından 150 bin TL destek sağlanmasına ilişkin ilgili komisyonlardan da oybirliği ile gelen gündem maddesi, Meclis üyelerinin yine oybirliği ile kabul edildi.

Spor tesisleri ve gençlik merkezi yapılması için tahsisler onaylandı

Meclis’te; Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Nacarlı Mahallesi’nde bulunan 2 bin 545 metrekare yüzölçümüne sahip, atıl haldeki taşınmazın yerine, 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapılması şartıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması ile gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

Aynı şekilde, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Yalınayak Mahallesi’nde bulunan 37 bin 270 metrekare yüzölçümündeki taşınmazın, 15 bin metrekarelik kısmına da ‘Gençlik Merkezi’ ile ‘Açık ve Kapalı Spor Tesisleri’ yapılmak şartıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması oybirliği ile onaylandı.

Başkan Gültak; “Akdeniz, 30 milyon liranın üzerinde bir yatırım kazandı”

Oybirliği ile alınan karar nedeniyle tüm Meclis üyelerine teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Hepimizin amacı, Akdeniz’de yaşayan halklara hizmet vermek, onların refahı ve mutluluğunu sağlamaktır. Tahmini olarak söylüyorum, 30 milyon liranın üzerindeki bir yatırıma ‘evet’ demiş olduk. Gerçekten Akdeniz için çok ciddi bir yatırım.

Hani ‘altın damarı, gümüş veya bakır damarı’ derler ya; geçekten de Huzurkent bölgesinde bir ‘güreş damarı’ var. Zaman zaman şampiyonlar çıkıyor. Burada ilkel bir salon vardı fakat artık daha güzel bir salon elde edeceğiz. 15-20 yılda bir dünya ve olimpiyat şampiyonları ortaya çıkarsak bize yeter. Kolay işler değil, Huzurkent’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Tırmıl Tepe Spor Kompleksi ihalesi yakında gerçekleşecek”

Başkan Gültak; Tırmıl Tepe Spor Kompleksi ile ilgili olarak da şöyle konuştu; “Bu proje ise, Özgürlük,  Çay ve Çilek ve bölgedeki birçok mahalleyi ilgilendiriyor. Çünkü ortada bir yer burası. Bu spor tesisleri katlı değil, yatay olacak. Çünkü biz o bölgenin yeşil kalmasını; insanlarımızın rahatlıkla gezebilmesini, çay ve kahvelerini içebilmelerini istiyoruz. Halka açık olacak. Seyfi Ali Türkoğlu, Kazanlı ve Karacailyas’ta yaptığımız gibi amatör liglerin oynanabileceği güzel bir futbol sahası da olacak.

Geçen dönem Akdeniz’e, yine Spor Toto üzerinden birçok spor tesisi kazandırdık. Protokol hazırlanıp imzalar atıldıktan sonra projeler başlayacak. Belediyemizin ve halkımızın kullanması açısından da hiçbir sıkıntı olmayacak. Parası hazır, projeler hazır. Hızlı şekilde ihaleye geçilecektir. Bu güzel tesisler, 1-1 buçuk yıl içinde biter. Bu anlamda, desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, Spor Toto Teşkilatı Başkanımız ve değerli Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Akdeniz halkına hayırlı olsun.”

Meclis’te, Yalınayak ile Nacarlı mahallelerinde bulunan bazı ada ve parsellerde yer alan okul alanlarının genişletilmesi amacıyla Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine hazırlatılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili konular görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği için asil ve yedek üye seçildi

Meclis’te son olarak, tarım ve gıda alanında üretim, işbirliği ve kurumlarca edinilen tecrübelerin paylaşımı noktasında oluşturulan ‘Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne, Akdeniz Belediyesi’nin üye olması ve meclis üyeleri içerisinden 2 asil, 1 yedek üyenin seçilmesi ile ilgili konu görüşüldü. Yapılan oylama sonucu birliğe, Salih Akbaş, Celal Kurt asil; Muhittin Ertaş da yedek üye olarak seçilerek konu oybirliği ile kabul edildi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş