Beethoven ve Piazzolla’nın eserleri Lina Nasif için Mersin’de seslendirilecek

Klasik müziğin Hollandalı arkeologları, Beethoven ve Piazzolla’nın eserlerini  Lina Nasif için Mersin’de seslendirecek.

20.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştireceği Utrecht String Quartet konserini, geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Mersinli Ressam Lina Nasif anısına seslendirecek. 07 Haziran 2022 Salı saat: 20.00’de Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde yer alacak konserde, L.v. Beethoven – String Quartet op.18 nr.3, Astor Piazzolla – Cuatro Estaciones arranged for String Quartet eserleri seslendirilecek. Topluluk, kayıp ve unutulmuş bestecilerle birlikte çağdaş bestecilere yönelik geliştirdikleri projeleriyle tanınarak ünlenmiştir.

Hollanda merkezli Utrecht String Quartet, Eeva Koskiren (Finlandiya), Katherina Routley (Avusturalya), Mikhail Zemtsov (Rusya), Sebastian Koloski (Almanya) isimlerinden oluşuyor.

Utrecht String Quartet:

Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyeleri otuz yıldır yaptıklarını tutkuyla yapıyor, en güzel oda müziğini çalıyor ve hayatlarını buna adıyorlar. Dünya çapında ve ikamet ettikleri Hollanda’daki büyük oda müziği salonlarinda performans sergiliyorlar.

Dörtlü, büyük bestecilerin ölümsüz şaheserler yazdığının bilincinde olarak, tanınmış bu eserleri çalmaktan büyük keyif alır. Bununla birlikte, Utrecht Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, kayıp ve unutulmuş repertuar arayışları ve çağdaş bestecilerle işbirlikleri nedeniyle de mükemmel bir üne kavuşmuştur.

2014. Utrecht String Quartet.
Photo: Allard Willemse

Bestecileri haksız yere unutulmaktan kurtarmak, bunun gerçekleşmesi için projeler yaratmak onların görevidir. Mossolov, Bosmans, Sweelinck’in müziklerinin CD prodüksiyonları, Britten’in daha az bilinen eserleri ve Glazunov, Verhulst, Gretchaninov, Lourié ve Tchaikovsky’nin dörtlülerinin tamamı MDG için kayda değer sayıda kayıt arasında yer alıyor.

İlk performansa hazırlanırken Eeva (Finlandiya), Katherine (Avustralya), Mikhail (Rusya) ve Sebastian (Almanya) müziğe sanki çözülmesi gereken bir bilmeceymiş gibi yaklaşıyorlar. “Elimizde yeni bir müzik olduğunda, onu denemek, anlamak, görmek ve onunla oynamak, temposunu, armonisini, dinamiklerini bulmak, niyetlerini tartışmak, dinlemek, olanaklarını keşfetmek ve sadece öğrenmek için sabırsızlanıyoruz.”

Çok yönlülükleri, dörtlünün onları Kanada, ABD, Avustralya, Finlandiya ve Kazakistan’a kadar götüren başarılı uluslararası turlarında güçlü bir şekilde yer aldı.

Başa dön tuşu
1xbet giriş