Başkan Yılmaz,”kızlarımız güçlü bireyler olabilmek için okumalı”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadına verilen değerin ve önemin sadece 8 Mart’a sığdırılmaması gerektiğine dikkat çekerek; “Güçlü toplum için güçlü aile diyoruz. Güçlü ailenin içinde kadınlarımızın güçlü olmasına ihtiyacı var. Çocuklarımız okuyacak. Ama kız çocuklarımız güçlü bireyler olması için mutlaka okuyacak” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin, Toroslar Kaymakamlığı ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “Güven ve Dönüşüm” Projesi kapsamında düzenlenen “Toplumda Kadının Yeri” konulu panel yoğun ilgi gördü.

“Kamu Kurum Personeline ve Ev Hanımlarına Drama Eğitimi Verildi”

“Mutlu Kadın, Mutlu Toplum” temasıyla gerçekleştirilen proje; ilçedeki kamu kurum personeline, muhtarlara ve ev hanımlarına yönelik drama eğitimleri ve kadına yönelik şiddeti önleme atölye çalışmalarıyla başladı.

Etkinliğin sonunda her gruptan kadını anlatan birer slogan istendi. Sloganlar arasından en etkileyici olanlar afiş olarak hazırlanarak panelde katılımcılara sunuldu.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele;  Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, İlçe Kurum Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, TORTEK eğitmenleri ve kursiyerler ile ev hanımları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kendigelen: “Kadınlar, Yaşamın Her Alanında”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen yaptı.

Kendigelen, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak; “Hayatımızın her alanında olan kadınlarımız, toplumdaki tertibi ve düzeni sağlamanın yanında ev ekonomisine sundukları katkılarıyla da bizleri gururlandırmaktadırlar. Hayatımızı paylaşan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınları Günü kutlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz: “Kadınlar Teşvik Edilmeli”

“Toroslar’da hiçbir kadın kendini yalnız hissetmesin. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” diyen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kadınların sosyal ve ekonomik hayata teşvik edilmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımızın  yanı sıra yıl boyu düzenlediğimiz etkinliklerle kadınlarımızın her zaman yanındayız. 16 merkezde ve 46 branşta teknik ve mesleki eğitim kurslarımıza (TORTEK) katılan kadınlar, hem eğitim ile üretimi birleştiriyorlar hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bu da bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Aynı zamanda Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizde görev alan psikolog ve avukatlarımızla, her türlü sıkıntıya giren kadınlarımıza destek oluyor, yol gösteriyoruz. Güçlü toplum için güçlü aile diyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, toplumumuz daha da büyüsün ve gelişsin. Hep beraber daha güzel günlere emin adımlarla ilerleyelim inşallah. Kadınlar Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Çenet: “Amacımız, Mutlu Kadın Mutlu Toplum”

 Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ise salondaki enerjiyle daha da mutlu olduklarını belirterek; “Toplumda hanımefendilere verilen görevlerde onların çok daha disiplinli ve düzenli iş çıkardıklarını memnuniyetle görüyoruz. Bu bir dayanışmadır. Mutlu Kadın, Mutlu Toplum projesi kapsamında bir drama etkinliği yaptık. Özellikle kişilerin kendini ifade edebilmeleri, kırmadan nasıl iletişim kurabilecekleri ve aileye saygı duyularak mutlu yarınların nasıl inşa edilebileceği yönünde eğitimler verildi. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından panele geçildi.  Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, Ankara Üniversitesi’nden Dr. Gökhan Karaosmanoğlu ve Dr. İhsan Metinnam’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde;  kadının toplumdaki yeri ve önemi anlatıldı.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, projeye sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet’e bir plaket takdim ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen ve ARGE ekibi ile panelistlere ve Çeyiz Sandığı Projesi eğitmenlerine de plaket verilerek teşekkür edildi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş