Başkan Seçer;”Bu çalışma Sevgi Katlı Kavşağı’ndan önce bitecek” 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden biri olan ve Göçmen’de devam eden katlı kavşak çalışmalarını inceleyip, şantiye sahasındaki işçilerle öğle yemeği yedi. Seçer, Sevgi Katlı Kavşağı’nı 87 günde bitirdiklerini hatırlatarak, “Bu çalışma Sevgi Katlı Kavşağı’ndan önce bitecek” dedi. Seçer, katlı kavşağın üzerinde bisiklet yolunun da bulunacağından söz ederek, bunun Mersin’de bir ilk olacağını vurguladı.

Kentin farklı noktalarında yapmayı planladıkları katlı kavşak projeleri hakkında da bilgi veren Seçer, “Hal Katlı Kavşağı projesi bitti. Ancak şu anda Saya Park bölgesinde çok teferruatlı bir çalışmamız da var; hem mevcut 2. Çevre Yolu’nu hem GMK’yı hem de Adnan Menderes Bulvarı’nı ilgilendiren. Bundan sonraki başlayacağımız katlı kavşak inşaatı Saya Park bölgesinde olacak” ifadelerini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Göçmen’de devam eden katlı kavşak çalışmalarını inceledi ve ardından şantiye sahasındaki işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden birisi olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmalarıyla ilgili olarak, “Bu çalışma Sevgi Katlı Kavşağı’ndan önce bitecek. Yani 87 günden önce bitecek” dedi. Seçer, katlı kavşağın üzerinde bisiklet yolunun da bulunacağından söz ederek, bunun Mersin’de bir ilk olacağını vurguladı.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından yapımına hızla devam edilen Göçmen’deki katlı kavşak çalışmalarını bürokratlar, daire başkaları ve teknik ekiple birlikte inceledi. Başkan Seçer’in incelemesi sırasında katlı kavşağın 104. ve son kirişi de yerleştirildi. Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile Nevit Kodallı Caddesi kesişiminde doğu-batı istikametinde 755 metre, kuzey-güney istikametinde 440 metre olmak üzere Göçmen’deki yol ve kavşak düzenleme projesinin uzunluğu toplam 1195 metre olacak.

Ayrıca, katlı kavşak çalışmaları kapsamında yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nin toplam 3 üst geçit çalışması da devam ediyor.

“Araçların dönüşlerini rahat yapabilmesi için geniş bir alan bırakılıyor”

Başkan Seçer, 18.3 metre genişliğinde ve 14 ton aralığındaki 104. kirişi koyduklarını anlatarak, “Bizim battı çıktımızın uzunluğu 755 metre. 755 metre araçlar batarak diğer taraftan çıkacak. Üst kısmının da kapalı olan tarafı 86 metre. Bir önceki Sevgi Kavşağı’nın 65 metreydi. Bu ondan daha geniş. Daha geniş bir meydan oluyor ya da araçların dönüşlerini daha rahat yapabilmesi için geniş bir alan bırakılmış oluyor. Şimdi panel işlemleri başlayacak. Bunun yanında da 3 üst geçit yapıyoruz. İkisi mevcut Göçmen’deki katlı kavşağın doğu ve batı uçlarına denk geliyor. Üçüncüsü de Beşyol’a denk gelecek. Şu an kesin olmasa da Beşyol’un kapanma ihtimali var. Oranın kapanması durumunda yaya üst geçidine çok ihtiyaç olacak. Şimdiden tedbirini almış oluyoruz” dedi.

“Bu çalışma Sevgi Katlı Kavşağı’ndan önce bitecek”

Sevgi Katlı Kavşağı’nı 87 günde bitirdiklerini hatırlatan Başkan Seçer, “Şimdi arkadaşlarımız yoğun çalışıyorlar. Bugün 66. günleri. Biliyorsunuz bu kış oldukça yağışlı geçti. Bu 66 günün yarısı da yağış alan günlerdi. Bir miktar çalışmaları etkiledi ama yine de arkadaşlarımız çok üstün bir performans gösterdiler ve 66. gününde çok iyi noktalara geldiler. Çok net söyleyebilirim, arkadaşlarım da zaten bunun farkında, bu çalışma Sevgi Katlı Kavşağı’ndan önce bitecek. Yani 87 günden önce bitecek. Ben de merakla bekliyorum kaçıncı gününde burayı trafiğe açacağız” diye konuştu.

“Bundan sonraki başlayacağımız katlı kavşak inşaatı Saya Park bölgesinde olacak”

Kentin farklı noktalarında yapmayı planladıkları katlı kavşak projeleri hakkında da bilgi veren Seçer, “Sırada bazı çalışmalarımız var. Hal Katlı Kavşağı projeleri bitti. Ancak şu anda Saya Park bölgesinde çok teferruatlı bir çalışmamız da var; hem mevcut 2. Çevre Yolu’nu hem GMK’yı hem de Adnan Menderes Bulvarı’nı ilgilendiren. Çünkü yapacağımız çalışma 3 caddeyi de etkileyecek. Orada bir kent meydanı çalışması var. Aynı zamanda da trafiği rahatlatacak bir katlı kavşak çalışmamız var. Şu anda planda görünen öncelikli olarak onun projesi; yoğun bir çalışma yapıyoruz, devam ediyor. İstediğimiz süreçte bitirmemiz durumunda bundan sonraki başlayacağımız katlı kavşak inşaatı o bölgede, yani Saya Park bölgesinde olacak. Ama Hal Katlı Kavşağı’nın da projesi hazır” ifadelerini kullandı.

Üzerinden bisiklet yolu geçen ilk katlı kavşak olacak”

Başkan Seçer, ayrıca katlı kavşağın üzerinde bisiklet yolunun da bulunacağından söz ederek, bunun Mersin’de bir ilk olacağını vurguladı. Seçer, “Katlı kavşağın bir özelliği de üzerinden bisiklet yolu geçen ilk katlı kavşak olması. Kuzey istikametinde stadyum noktasından sahile Kültür Park’a kadar burada bisiklet yolu olacak ve kavşağın üzerinden de geçecek. Bu Mersin’de bir ilk olacak” dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş