Başkan Özyiğit,hayvan barınağı yenileme çalışmalarını inceledi

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi(MEÜ) arasında imzalanan protokolle Yenişehir Belediyesine tahsisi yapılan MEÜ Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan hayvan barınağının yenileme çalışmaları devam ediyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit barınağı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

Yenişehir Belediyesi, hayvan barınağının bulunduğu 7 bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyerek, hayvanlar için konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor. Yapılan iş birliği protokolünün ardından harekete geçen Yenişehir Belediyesi, hayvanların yeni yuvalarına bir an önce kavuşabilmeleri amacıyla barınakta çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yapılan çalışmaları inceledi.

Barınakta kısırlaştırma ve acil müdahale merkezi de kuracaklarını ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Hayvan dostlarımız için güzel bir yaşam alanı hazırlıyoruz. Ekiplerimiz büyük bir gayretle çalışmalarına devam ediyor. Burayı huzurlu, konforlu ve güvenli bir alan olarak hayvan dostlarımız için açacağız. Şu anda çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor, ardından binaların bakımı ve onarımını yapacak ve alandaki toprağı da hayvanlarımızın sağlığı için sterilize edeceğiz. Barınakta kısırlaştırma ve acil mücadele merkezi de kuracağız. Onların sıcak bir yuvaya ihtiyacı var. Hayvan dostlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor, bu bizim sorumluluğumuz bu anlayışla hareket ediyoruz.” dedi. Öte yandan Yenişehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi’nde yapacağı Pet Otel’i de yakın zamanda hizmete açacak.

Başa dön tuşu
1xbet giriş