Başkan Gültak; “Derdimiz kavga değil; memleketin sorunlarını çözmek”

Başkan Mustafa Gültak; nakliyeci esnafı ile bir araya gelerek, belediye olarak yasal hakları olmasına rağmen Huzurkent’te bulunan 94 dönümlük arazi ile ilgili hukuki başvuruda bulunmayacaklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önünü açacaklarını kaydetti. Nakliyeci esnafından teşekkür alan Başkan Gültak; “Bu iş kamu yararına yapılan bir iştir. Derdimiz kavga değil; memleketin sorunlarını çözmek” dedi.

Mersin Nakliyeciler Sitesi’ndeki toplantıya Başkan Mustafa Gültak’a, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda esnaf katıldı. Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, bahse konu arazinin Akdeniz Belediyesi’ne ait olduğunu Başkan Gültak’tan öğrendiklerini ifade ederek, “Araziye ilişkin mahkeme gibi bir durumla karşılaşacağımız aşikârdı. Geldik; sizinle de görüşüp rica ettik. Siz de zaten son Meclis konuşmanızda canlı yayında desteklerinizi bizzat açıkladınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kızıltan: “Gültak’ın destekleri ilerisi için umut veriyor”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, Başkan Gültak’ın Mersin’in iş dünyasına, esnafına, sosyal yaşamına ve kültürüne çok ciddi destekler sunduğunun altını çizerek, “Bu destekleri göstermeniz,  bizlerle ve şehrin diğer kurumları ile dayanışma içinde olmanız hepimize ilerisi için umut veriyor. Nakliyecilere de katkınız büyük olduğu için bu durumun da kısa bir sürede sorunsuz bir şekilde biteceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Nakliyeci esnafının bölgemizden gitmesini istemiyoruz”

Başkan Mustafa Gültak ise, Başkan Bozkurt’a; Huzurkent’teki araziden neden bahsettiğini şu sözlerle anlattı; “O araziden kendisinin haberi yoktu. Başkanım, ‘bize bir arazi göster’ dedi. Ben de ‘bir yer var ama orası benim kontrolümden çıkıyor; görüşün; ‘onay verilirse biz de destek veririz’ dedik. Çünkü sizlerin de bizim bölgemizden çıkıp başka bir bölgeye gitmenizi istemiyorum. Siz birer zenginliksiniz. Sizleri seviyoruz ve kendi bölgemizde sizlere hizmet etmek istiyoruz. ”

“Bu arazi oldukça değerli bir yerde”

Nakliyeci esnafına güzel bir yerin yapılmasının şart olduğuna vurgu yapan Başkan Gültak; “Başkana gidin konuşun biz de yardımcı olalım dedik. Bu 94 dönümlük arazinin ilk sahibi Huzurkent Belediyesi’dir. Biliyorsunuz belde belediyeleri kapandıktan sonra bütün mal varlıkları ilçe belediyelerine geçti. Sadece hal, ulaşım, altyapı, MESKİ’yi ilgilendiren birimleri varsa o birimler, belde belediyelerinden alacakları, borçları ve tüm mal varlığı ile direkt Büyükşehir’e bağlandı. Bu 94 dönüm arazi çok güzel bir yerde ve oldukça da değerli bir yer. Basit bir arazi değil” dedi.

“Bu arazi Akdeniz’de yaşayan insanlarındır”

Başkan Gültak; Huzurkent Belediyesi kapandığından dolayı encümen kararı ile arazinin Akdeniz Belediyesi’ne devredildiğini belirterek; “Döneminde hal olarak işaretlenmiş. Orada hal olur mu? Olmaz. Bunun üzerine bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ile Akdeniz Belediye Başkanı arasındaki bu konu mahkemeye taşınmış. Büyükşehir, ‘burası imarda hal gözüktüğü için bizim olmalı’ demiş. Yerel mahkemede Akdeniz Belediyesi kazanmış. Neden kazanmış? İmarda hal olarak gözüküyor ama hal yapılma durumu yok. Karşı tarafa soruyor; ‘Hal yapacak mısın?’ Yok… ‘Hal yapmayacaksan burayı neden istiyorsun?’ deniyor. Çünkü burayı Büyükşehir hal yapmak kaydıyla alabilir. Yerel mahkeme burayı reddediyor. Antalya Mahkemesi ve Yargıtay da kararı aleyhimize bozuyor. Hukukun vermiş olduğu karar saygı duymak zorundayız. Sonuç itibarı ile hal yapılmayacak. O zaman bu 94 dönüm arazi Huzurkent’in ve Akdeniz’de yaşayan insanlarındır” ifadelerini kullandı.

“Sizler Akdeniz’e büyük değer katıyorsunuz”

Süreci değerlendirirken bu konuları kendisinin ortaya koyduğuna dikkat çeken Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben, ‘davacı olmam’ dedim. Sonuçta Akdeniz’de kalıyorsunuz. Yaptığınız bu ekonomik katkıdan kim faydalanacak? Akdeniz’in insanları faydalanacak. Siz de ekonomik imkânlar da burada kalacak; bir yere gitmeyecek. Sizin gibi çok değerli bir kurumun bu bölgede kalması buraya da çok büyük bir değer katıyor. Ayrıca Huzurkent’in mezarlık sorunu da var. Böylelikle Huzurkent’in bu sorunu da çözülecek. Hiçbir hukuki başvuruda bulunmayacağız. Bu iş kamu yararına yapılan bir iş. Derdimiz kavga değil. Derdimiz her zaman için memleketin sorunlarını çözmek.”(haberhouse)

Başa dön tuşu
1xbet giriş