Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, bağımlılıkla mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2’inci Toplantısı’ Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.

Mersin Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük’ün yanı sıra; Kaymakamlar, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

2022 yılında bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan, bağımlılıkla mücadele konusunun toplumumuzun bugünü ve yarınları için üzerinde hassasiyetle durmamız, gayret sarf etmemiz ve her geçen gün gayretimizi artırmamız gereken konular olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Ülkemiz ve ilimizde bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Pehlivan, bütün kurumlarımızın uyum içerisinde çalıştığını belirterek, yürütülen başarılı çalışmaların, bundan sonra da artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Toplantıda, Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu ‘Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddet ile Bağımlılık İlişkisi’ konulu sunumunun ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Hatice Arslan da “Bağımlılıkla Mücadele” konulu bir sunum gerçekleştirdi

Mersin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sorumlusu Yıldız Koyun tarafından YEDAM’ın faaliyet alanları hakkında bilgiler verildiği toplantı, katılımcıların görüş ve çözüm önerilerini sunması ile kurul kararlarının alınmasının ardından sona erdi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş