Ayçiçek tohumlarının 250 kilogramlık ilk hasadı yapıldı

Tarsus Belediyesi’nin üreticiyi desteklemek adına yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerin üretimini arttırmak ve kolaylaştırmak için Damlama Mahallesi’ndeki üreticiye dağıttığı Ayçiçek tohumlarının 250 kilogramlık ilk hasadı yapıldı, çiftçilerin yüzü güldü.

Tarsus Belediyesi üreticiyi ve üretimi destekleme çalışmaları çerçevesinde yaptığı tohum atakları, üreticinin yüzünü güldürüyor. Ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak amacıyla üreticiye ihtiyaç duyduğu tohumları temin eden Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çiftçiye desteğini sürdürüyor.

120 GÜN SONRA HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinesinde temin edilen Ayçiçek tohumları, ekimini yaptığı üreticisinde ilk hasadını tamamladı. Nisan ayında 20 dekarlık arazisi bulunan üreticinin 5 dekarlık alanına Tarsus Belediyesi’nin verdiği tohumlar ekildi. Pioneer Ayçiçek tohumu ekimi yapıldıktan 120 gün sonra hasadı yapıldı. Memnuniyetini dile getiren arazi sahipleri, bu kapsamda yapılan çalışmanın yüzlerini gülümsettiğini ifade etti.

5 DEKARLIK ALANLARA DAĞITIM YAPILIYOR

Tohum desteğinde çiftçilerin yoğun talebi olduğunu belirten Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Gönül Aksay, “Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla çiftçilerimize dağıttığımız tohumların şu anda hasadını yapıyoruz. Bu şekilde üretime katkıda bulunuyoruz. Ortalama çiftçilerimize 5 dekarlık alanlara dağıtım yapıyoruz. Bunları geçen sezon vermiştik. Bu yıl üreticimizin ilk hasadını gerçekleştirdik. Bizlere birçok köyden talep oluyor. Bizde onlara elimizden geldiği kadar cevap vermekle yükümlüyüz. Bu şekilde destekler veriyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANA KADAR KİMSENİN YAPMADIĞI İŞLERİ TARSUS BELEDİYE BAŞKANI Dr. HALUK BOZDOĞAN YAPTI”

Ekim yapılan alanlarda çiftçilerin bu destekten memnun olduğunu söyleyen Damlama Mahallesi Muhtarı Celil Köse “Yolumuzla, tarlamızla, ekinimizle, arpamızla, ayçiçeğimizle Tarsus Belediyesi’nin çalışmalarından çok memnunuz. Buğday ekilmesi için tohum ve arpa verildi. Köylülerimiz bundan çok memnun. Ayçiçeği için 5 dekarlık tohum desteği verildi. Şu anda kadar kimsenin yapmadığı işleri Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaptı.” dedi.

“BAŞKANIMIZ BELKİ DE UYUMADI HİZMET VERDİ”

Tarsus Belediyesi tarafından Damlama Mahallesi’nde Ayçiçeği desteği alan çiftçi Ali Zümber ” Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bizlere 5 dekarlık ayçiçeği desteğinde bulundu. Bunları ektik, yetişti. Şimdi ise biçimini yapıyoruz. Ortalama burada 250 kilogramlık bir hasat gerçekleşecek. Köylüler başkanımıza aşikar o da bize. Başkanımız belki de uyumadı hizmet verdi. ” diyerek Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çiftçilere yaptığı her türlü destekten memnun olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş