Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu çoşkuyla kutlandı

Kurtuluş Savaşında destan yazan Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünde yaşatılan kuvayi milliye ruhu, Mersin’i sardı.

Toroslar ilçesinin 1453 rakımlı Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet alanında Fener Alayı ve sinsin oyunu ile başlayan kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunma programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arslanköylü vatandaşların yer aldığı ve Kuvayi Milliye milislerinin düşman kuvvetlerini Arslanköy’den çıkarmalarını konu alan temsili tiyatro gösterimi de yoğun ilgi gördü.

Toroslar’ın Çınarı Nesibe Nine, Milli Duyguları Doruklara Çıkardı

Arslanköylü 97 yaşındaki Nesibe Özgür, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın özel davetlisi olarak katıldığı kurtuluş programında milli duyguları bu yıl da doruklara çıkardı. İstiklal Marşı’nı ezbere seslendiren Toroslar’ın çınarı Nesibe ninenin, vatan, bayrak aşkı ve Atatürk sevgisi büyük alkış aldı.

“Arslanköy’de Yazılan Kahramanlık Destanının Gururunu Yaşıyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  Arslanköylü hemşehrilerinin 1 Mart Kurtuluş Günü’nü kutlayarak; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşıyla ülkemizin dört bir yanında yaşanan kahramanlık destanlarından biri de 1 Mart 1920’de Arslanköy’de yazılmıştır. 102 yıl önce kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla Arslanköyümüzün vatansever insanları, ordumuzla bir olup düşmanın ihanetine en güzel şekilde cevap vermesini bilmiş ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır. Nice kahramanımız canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıkmıştır” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gidip Toros dağlarına bakın, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz; “Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez. Milli mücadele azminden ve kararlılığından aldığımız güçle, devletimizin bekası ve milletimizin istikbali için daima çalışarak milli ve manevi değerlerimize, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarına sahip çıkacağız. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde Buluklu Mahallemizde hizmete açtığımız Kuvayi Milli Karargâhımızın da; birliğimizin, beraberliğimizin, milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olarak ilelebet kalmasını temenni ediyorum. Arslanköyümüzün Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yılını kutluyor, vatan uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
1xbet giriş