Anonymous, Rus Hükümetine bağlı web sitelerine saldırı başlattı

Dünyaca ünlü Hacker Grubu Anonymous, geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş karşısında tepkisiz kalmayarak Rus web sitelerine saldırdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya ya başlattığı askeri müdahale, dünyanın dört bir yanından yankılanmasına neden oldu. Ünlü Hacker Grubu, Rus hükümeti ile siber savaş başladı. Anonymous, ‘Russian Today’ olarak bilinen devlete bağlı haber sitesi de dahil olmak üzere birçok Rus web sitesine saldırı düzenleyerek bir süreliğine de olsa siteleri devre dışı hale getirdi.

Anonymous Rus hükumetine bağlı olan web sitelerini çökertti

Anonymous, Ukrayna’ya yapılan askeri baskı sonrasında Rusya’ya karşı siber bir savaş açıldığını açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından, Hacker Grubu Kremlin, RT.com, Rus hükümeti ve Rusya savunma bakanlığına bağlı olan web sitelerini ele geçirdi.

Rusya’nın yerel devlet televizyon kanalı olan Russia Today’in (RT News) internet sitesine erişim bir süreliğine engellendi. Hacker grubu Twitter’da ‘Kolektif Anonymous, Rus propaganda kanalı RT News’in web sitesini kapattı’ ifadelerini kullanarak açıklama yaptı.

Siber saldırının gerçekleştiğini doğrulayan RT.com (Russian Today), bazı web sitelerinin yavaşladığını veya uzun bir süre boyunca çevrimdışı kaldığını duyurdu.

Hatırlarsanız geçtiğimiz gün savaşın başladığı ilk saatlerde RT.com, Ukrayna’daki durumu havai fişekler ve neşeli kutlamalar şeklinde göstermesi dünya çapında oldukça tepki çekmişti. İngiltere milletvekilleri de bu durum karşısında sessiz kalmamış ve RT.com’un Vladimir Putin’in kişisel propaganda aracı haline geldiğini söyleyerek ve yasaklanması gerektiğini belirtmişti.

Ukrayna, bilgisayar korsanlarından kendilerini savunmasını istedi

Bu arada, Ukrayna hükümeti geçtiğimiz günlerde Ukraynalı yeraltı bilgisayar korsanlarından oluşan gönüllülerden, Rus kuvvetlerine karşı siber casusluk misyonları gerçekleştirmelerini ve kritik altyapıyı korumaya yardımcı olmalarını istediğini de hatırlatalım.

Konuyla ilgili öğrenilenlere göre Ukrayna İnternet Topluluğu, ‘Ülkemizin siber savunmasında yer almanın zamanı geldi’ açıklamasını yaptı.

Başa dön tuşu
1xbet giriş