Anamur’daki sergiye Van Gogh damgası

Mersin'in Anamur ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği yıl sonu sergisinde dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh rüzgarı esti. Sergide, Usta Öğretici Fatime Siner ve öğrencilerinin ünlü ressamın ‘Yıldızlı Gece’ adlı eserini ilmek ilmek işlediği kilim dokuması büyük ilgi gördü.

Çavuş Pınarı Meydanı’nda düzenlenen sergiye; Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan’ın yanı sıra kursiyerler, vatandaşlar ve usta öğreticiler katıldı. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi, “Anamur Halk Eğitim kurslarında, aklınıza gelen her branşta ücretsiz kurslar vermekteyiz. Tüm vatandaşlarımızı kurs almaya bekliyoruz. Mutlaka hepiniz için halk eğitimde bir kurs vardır” dedi.

350’NİN ÜZERİNDE KURS AÇILDI

Kurdele kesimiyle açılan sergide usta öğreticilerin açtığı standı gezen Kaymakam Bozdemir, ürünleri tek tek inceleyerek usta öğreticilerden bilgi aldı. Usta Öğreticilerin taleplerini de tek tek dinleyen Bozdemir, bu ürünlerin ekonomik anlamda da değerlendirilebileceğini söyledi. Bozdemir, Anamur Halk Eğitim Merkezi olarak 350’nin üzerinde kurs açtıklarını ve 6 bin civarında kursiyerin bu kurslardan faydalandığını ifade etti. Sabahtan akşam saatlerine kadar devam eden sergiyi binlerce vatandaş gezdi. Ürün satışlarının da yapıldığı sergiye gösterilen ilgiden en çok Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi, Müdür Yardımcıları Murat Ulusoy ve Celal Tilgen’in yanında usta öğreticiler de memnun kaldı.

ÜNLÜ RESSAMIN TABLOSU KİLİMDE HAYAT BULDU

Sergide en çok ilgiyi Vincent Van Gogh’un ‘Yıldızlı Gece’ temalı kilimi çekti. Gogh’un bu tablosu, kilim dokuma ekibinin motiflerinde hayat buldu. ‘Yıldızlı Gece’ tablosu hakkında bilgi Usta Öğretici Fatime Siner, “Bu yıl kilim dokuma kursu öğrencilerimiz, Anamur Konakları ve Yıldızlı Gece tablosunu dokudular. 74×92 santim boyutlarındaki bu tablo Van Gogh’un en pahalı tablolarından biri. Ruh sağlığı hastanesinde yatarken penceresinden gördüğü izlenimleri yansıtmış. Stilize edilmiş bir gökyüzü hayalinde, gökyüzünün hareket halinde olduğunu göstermiş. 11 yıldız ve Ay’ı temsil ediyor. Ölüm ve ahireti anlatmış burada tablosunda. Bütün tablosunda Selvi ağacını kullanmış. Nereden bakarsak bakalım, Selvi ağacı yakın plan gözüküyor. Resmin neresinden bakarsanız bakın Selvi ağacının gökyüzüne ulaşıyor. Yani İnsan yine Allah’a dönecek diyor” ifadelerini kullandı. Açılışta ayrıca usta öğreticiler ve katılımcılar, Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibi ve müzisyenlerin eşliğinde gönüllerince eğlenendi. Program Ali Koyu, Ahmet Demir ve müzik grubunun konseri ile sona erdi.

PAHA BİÇİLEMEZ TABLO MUSEUM OF MODERN ART MÜZESİNDE BULUNUYOR

Vincent Van Gogh’un Haziran 1889’da yaptığı tabloda ressam, sanatoryumdaki odasının doğuya bakan pencereden görünen Saint-Rémy-de-Provence köyünün gün doğuşundan hemen önceki görünüşünü resmetmiştir. Tablo, 1941 yılından beri New York’taki Museum of Modern Art Müzesinin kalıcı koleksiyonunda bulunmaktadır. Van Gogh’un en ünlü eserlerinden biri olan Yıldızlı Gece, aynı zamanda batı kültürünün en ünlü tablolarından biridir.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş