Anamur’da Fotoğraf Kursiyerleri Uçtu

Mersin’in Anamur İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğreticisi Mithat Ünal’ın verdiği kursta eğitim alan Fotoğraf Çekimi kursiyerleri, çekimin ana kaidelerini öğrendikten sonra deyim yerindeyse yerlerinde duramadılar ve adeta uçuşa geçtiler. 2 Kasımda başlayan ve 120 saatlik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, arazideki uygulama noktalarında yapılan hızlı çekimlere bizzat figüran olarak katıldılar.

Haber Merkezi- Mersin’in Anamur İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğreticisi Mithat Ünal’ın verdiği kursta eğitim alan Fotoğraf Çekimi kursiyerleri, çekimin ana kaidelerini öğrendikten sonra deyim yerindeyse yerlerinde duramadılar ve adeta uçuşa geçtiler. 2 Kasımda başlayan ve 120 saatlik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, arazideki uygulama noktalarında yapılan hızlı çekimlere bizzat figüran olarak katıldılar.

 

Akdeniz bölgesinin tropikal iklimi nedeni ile  havaların hala mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile Anamur sahillerinde, Pullu mesire alanı ve Anamur’uma Antik Kenti’nde yapılan uygulamalarda birbirinden güzel fotoğraflar çeken kursiyerler, hızlı çekim madunda gük yüzünde uçma pozları verdiler. Tamamen açık farkından kaynaklanan ve enstantane, diyafram ve ISO ayarları ile net karelerin yakalandığı uçma kareleri yakalandı.

Yerden 50 santimetre ile bir metre arasındaki yüksekliklerden kumsala atlayan kursiyerler, diğer arkadaşlarının oluşturduğu kadrajlarda  bir birinden güzel kompozisyonlar oluşturdular.  Fotoğraf çekimi kursuna katılan kursiyerler, öğrendikleri karşısında, “Biz bu güne kadar fotoğraf çektiğimizi sanıyorduk.

Meğerse fotoğraf çekmesini bilmiyormuşuz. İyi ki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu kursu açtı. Mithat Hocam sayesinde fotoğraf çekimi ile ilgili ışığın kontrolü başta olmak üzere, pozlama, uzun pozlama, kadraj oluşturma, gece çekimleri, portre çekimleri, ufuk çizgisi, altın kurallar gibi fotoğrafın oluşumu ile ilgili bir çok uygulamanın yanında kendi kompozisyonlarımızı oluşturabiliyoruz.” Diyerek fotoğrafın kaidelerini anlattılar.  Kurs öğreticisi Mithat Ünal da açtığı kursa olan ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

İlerleyen günlerde Anamur, Bozyazı ve çevresi başta olmak üzere Önce Mersini, sonra da Türkiye’yi fotoğraf gözü ile insanlara anlatacaklarını kaydeden Ünal; “Günümüz teknolojisinde bu mümkün. Fotoğraf otoriteleri ile gerek doğrudan gerekse internet aracılığı ile iletişime geçerek belirlenen konu ve formatlarla birlikte çalışılabiliniz. Aynı zamanda düzenlenen fotoğraf yarışmaları ile etkili sunumlar yapabiliriz.

Bu konuda  ilçemizin ileri gelenlerinin de desteğini bekliyoruz.” Dedi. www.fotooan.com fotoğraf sitesine de üye olan Anamur Halk Eğitim Merkezi Fotoğraf Çekimi Kursiyerleri, hem burada çektikleri fotoğrafları dünya genelindeki fotoğraf meraklıları ve otoritelerine sunuyorlar, hem de doğru fotoğraf çekmenin tadına varıyorlar.

Başa dön tuşu
1xbet giriş