Almanya’dan Anamur’a gelip Ferhatın belgeselini çektiler

Anamur Bilgi Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ferhat Erol’un Hocası Antrenör Süleyman Solak’ın eğitimleri sonrası yamaç paraşütündeki nokta iniş başarıları hem kendisine Dünya ikinciliğini getirdi, hem de Almanya’nın Genç Havacılık Federasyonunun dikkatini çekmeyi başardı. Federasyona bağlı televizyon Anamur’a gelerek Ferhat’ın belgeselini çekti.

Almanya Havacılık Federasyonu Ferhat İçin Belgesel Çekti

Almanya Havacılık Federasyonundan bir bayan bir erkek olmak üzere iki sporcunun Anamur’a gelerek Ferhat’ı yakın takibe aldıklarını kaydeden Solak; “Almanya Havacılık Federasyonu’ndan iki tane sporcu, hem bayan, hem erkek yamaç paraşütü sporcusu buraya geldiler, Hüseyin Atlı Hocamız Mersin’den bize yönlendirdi. Ergün Ulu Hocamızın da destekleri ile Anamur’da Azı Tepesi’nden ve Kaledran tepesinden uçuşlarını gerçekleştirdiler. Burada taşradan, küçük bir yerden, Dünya Şampiyonalarına katılan bir gencin zorlu yolculuğunu anlattılar. Küçük dokunuşlarla, küçük yardımlarla, çok büyük başarıların elde edildiğinin de aynı zamanda ispatını yapmış olduk.” Dedi.

Ferhat’ın Belgesele Giden Yolculuğu
Ferhat Sırbistanda 9 Ülkeden 50 Sporcunun 48’ini geride bıraktıFerhat Erol, 29 Temmuz 2021 de Sırbistan Niska Banja da  yapılan  ve Sırbistan, Romanya, Bulgaristan,  Slovenya, Çek, Yunanistan, İtalya , Avusturya , Kosova gibi ülkelerden katılan, dünyanın en iyi 35 sporcusu  ile 15 özel davetli sporcudan oluşan 50 sporcu arasında yapılan PGAWC Dünya Yamaç paraşütü hedef şampiyonasında  Dünyanın en genç ve en yetenekli sporcusu seçilmişti.  Ferhat’ın antrenörü, Antisk Spor Kulübü ve Anamur STK Platformu Çalıştayı pilotu ve yamaç paraşütü eğitmeni Süleyman Solak Ferhat Erol’un Sırbistan Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Gençler Dünya ikincisi olduğunu ve Sırbistanda en teknik sporcu seçildiğini söyledi.

Anamur’dan Dünya’ya Açılan Bu Serüven 2017 de 40 kişi ile başlamıştı

Bu serüvene 2017 yılında 40 kişi ile başladıklarını ve en son iki kişi ile tamamladıklarını kaydeden Solak, “Anamur ANTİSK Spor Kulübü olarak, bu yıl 2021 sezonumuzu, başarılarla dolu, madalyalarla dolu geçirdik. Sırbistan’daki yapılan yamaç paraşütü hedef şampiyonasında, talebem Ferhat Erol, çok zorlu  antrenmanlardan, çok zorlu  deneyim ve, uçuşlardan sonra, orada Gençler Dünya ikinciliğini elde etti ve aynı zamanda, Sırbistan da en teknik sporcu seçildi   Ferhat. Tabi bu serüvenimiz 2017 yılında başladı. Henüz Ferhat lise talebesi, hala lise talebesi ama, küçüktü. Seçmelere katıldığı zaman 40 kişi ile katıldılar ama bu süreci iki kişi ancak bitirebildi.” Dedi.

Ferhat Hep, Antrenmanlara İlk Gelen ve Son Ayrılan Öğrenci Oldu

Ferhat Erol’un antrenmanlara ilk gelen, en son terk eden  öğrenci olduğunu ve gecesini gündüzüne katarak bu sonuçlara ulaştığını kaydeden Antrenör Süleyman Solak, hem kendisinden aldığı derslerle, hem izlediği videolardan aldığı örneklerle bugün ülkesine en güzel madalyalarla geri dönüp, bizleri onurlandırdı ve gururlandırdığını söyledi.

Almanya Havacılık Federasyonu Ferhat İçin Belgesel Çekti

Almanya Havacılık Federasyonundan bir bayan bir erkek olmak üzere iki sporcunun Anamur’a gelerek Ferhat’ı yakın takibe aldıklarını kaydeden Solak; “Almanya Havacılık Federasyonu’ndan iki tane sporcu, hem bayan, hem erkek yamaç paraşütü sporcusu buraya geldiler, Hüseyin Atlı Hocamız Mersin’den bize yönlendirdi. Ergün Ulu Hocamızın da destekleri ile Anamur’da Azı Tepesi’nden ve Kaledran tepesinden uçuşlarını gerçekleştirdiler. Burada taşradan, küçük bir yerden, Dünya Şampiyonalarına katılan bir gencin zorlu yolculuğunu anlattılar. Küçük dokunuşlarla, küçük yardımlarla, çok büyük başarıların elde edildiğinin de aynı zamanda ispatını yapmış olduk”dedi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş