Akıllı telefon ile yapılabilen Covid 19 testi geliştirildi

Araştırmacılar, eczaneden satın alınabilen ve akıllı telefon kamerasında çalıştırılabilen bir Covid 19 test kiti geliştirdi.

Santa Barbara’daki California Üniversitesi’ndeki araştırmacılar akıllı telefon kamerasıyla oluşturulan ve eczanelerde satılan bir Covid 19 test kiti geliştirdi. Araştırmacılar tarafından geliştirilen bu test kiti, PCR testlerinden daha kullanışlı ve ucuzdur. Koronavirüs pandemisinde en yaygın kullanılan araçlardan biri olan koronavirüs testi, artık halkın erişimine çok açık.

California Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, temel laboratuvar ekipmanları ve telefona indirilen bir uygulama kullanarak çalışan yeni bir Covid 19 testi geliştirdiklerini duyurdu. Araştırmacılar, testin doğruluğunun da oldukça yüksek olduğunu vurguladılar. JAMA Network Open dergisindeki bir makalede ayrıntılı olarak açıklanan bu yeni test kitinin 100 dolardan daha düşük bir fiyata kurulacağı söyleniyor.

Covid 19 testi için bir telefon kamerası kullanılıyor

Telefonunuza indirilen bu uygulama, bir kişinin tükürüğündeki patojenlerin varlığını tespit etmek için telefonunuzun kamerasını kullanır. Test yükü tükürüğünü sıcak plaka üzerinde bir test kiti içine almak isteyenler. Akıllı telefon kamerası, Covid 19 testinin pozitif olup olmadığını gösteren bir renk reaksiyonu algılar. Araştırmacılar, bu şekilde gerçekleştirilen Covid19 testinin diğer testlere göre daha ekonomik olduğunu söylüyor. Ancak, bu yeni yöntemin dezavantajları vardır. o da. Modelin özel kamera kalibrasyonu nedeniyle testler şu anda yalnızca Samsung Galaxy S9 akıllı telefonlarla uyumlu. Ancak sistemin gelecekte daha fazla cihazla uyumlu hale getirilmesi bekleniyor.

Yeni varyantlar için de geliştirilebilir

Yeni geliştirilen akıllı telefonla yapılan koronavirüs testinin hala 50 kişilik bir örneklem üzerinde test edilmesi gerekiyor. Ancak, araştırma ekibi hala ilk sonuçları bekliyor. Araştırmacılar, testin oluşabilecek diğer varyantlara karşı da etkili olduğunu söylüyor. Ayrıca bu testin influenza gibi diğer patojenleri tespit etmek için kullanılabileceğine inanıyorlar.

Nasıl kullanılır?

  • Sınava girmek isteyenler geliştirilen “Bacticount” uygulamasını cep telefonlarına indiriyor.
  • Ardından, akıllı telefonunuzun ön kamerasını taşınabilir bir ısıtıcı ile değiştirin.
  • Son olarak, oral tükürük örneğini test kitine yerleştirin ve portatif bir ısıtma yüzeyine yerleştirin.
  • Bu test, enfekte olmuş RNA’yı akıllı telefon kamerasında daha görünür hale getiren reaktif bir çözüm içerir.
  • Uygulamayı çalıştırdığınızda ekran parlak kırmızıya dönerse sonuç pozitiftir.
  • Ayrıca vücuttaki virüs miktarı renk reaksiyonunun hızına göre tahmin edilebilir.
Başa dön tuşu
1xbet giriş