AK Parti’li Yılmaz’dan Mersin Müftülük Külliyesinde inceleme

TBMM Adalet Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, içerisinde 1800 kişi kapasiteli cami, yatılı kuran kursu ve birçok yaşam alanı yer alan Mersin İl Müftülüğü Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Yenişehir ilçesinde yapımı süren Mersin İl Müftülüğü Külliyesi inşaat alanını ziyaret eden Milletvekili Yılmaz, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Yılmaz, çalışan mühendis ve işçilerle de bir araya geldi. Projenin 22 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, külliyenin tamamlandığında Mersin’e değer katacağını söyledi. Külliyenin bir çok yaşam alanına sahip olduğunu belirten Yılmaz, “İçerisinde 1800 kişilik cami, 200 öğrenci kapasiteli Yatılı Bölge Hafızlık Kuran Kursu, taziye evleri, kütüphane, konferans salonu, eğitim merkezi, Müftülük Hizmet Binası ile engelsiz sosyal yaşam ve kültürel alanı barındıran külliye inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Tüm bu özellikleriyle cazibe merkezi olacak ve ilimizi değer katacak bu eşsiz eserin kazandırılmasında ve yapımında emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah kısa sürede tamamlanarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır.” dedi.

MÜFTÜ KONDİ: TÜM HAYIRSEVERLERİ DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şaban Kondi de, 15 proje arasından seçilen Mersin İl Müftülüğü Külliyesi projesinin çok fonksiyonel olduğunu söyledi. Külliyenin modern ve klasik mimariyle inşa edildiğini kaydeden Kondi, şunları söyledi:

“Camimiz 1800 kişi kapasiteli. 200 öğrenci kapasiteli Yatılı Bölge Hafızlık Kur’an Kursumuz bünyesindeki akıllı sınıfları, kütüphanesi, sosyal-kültürel-sportif faaliyet alanları ve aşevi ile Hafızlık Proje İmam-Hatip öğrencilerimizin de barınacağı, bölgemize hitap eden bir cazibe merkezi olacak. Hizmet İçi Eğitim Merkezi ve Müftülük Hizmet Binamız, ilimiz genelindeki tüm personelimizin mesleki gelişimine katkı sağlayacak. Mersin’imizin geleceğinde pay sahibi olmak isteyen hayırseverlerimizi, birlik ve beraberliğimizin sembolü olacak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençlerimizin yetişmesine katkı sağlayacak bu güzel külliyenin yapımına destek olmaya davet ediyoruz. Katkı koyan, destek veren hayırseverlerimizin de isimlerini yaşatmayı planlıyoruz.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş