Adıyamanlılardan MEİGDER ziyareti

Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği Kültür Vakfı yöneticileri, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti.  

Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği Kültür Vakfı Mersin Şubesi Başkan Yardımcıları Habib Çetin ile Bayram Yıldırmaz, MEİGDER’i ziyaret etti. Ziyarette vakıfları hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Habip Çetin, önce dernek olarak kurulduklarını ardından vakıf olarak hizmet vermeye başladıklarını anlattı. Hacı Sarıdoğan Başkanlığında kurulan vakfın Adıyaman, İstanbul, Ankara’dan sonra Adana ve Mersin’e doğru genişlediğini söyleyen Çetin, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, öğrencilere burs vererek üyeler arasında dayanışma ve kaynaşmayı arttırdıklarını ifade etti. Yakın zamanda büyük bir konser etkinliği de düzenleyeceklerini aktaran Çetin, son olarak başta MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu olmak üzere tüm MEİGDER ailesine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

ŞEHİTOĞLU: “HEMŞEHRİ DERNEKLERİ KENTLERİN MOZAİĞİ”

MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ise Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği Kültür Vakfı’nın yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kentlerin mozaikleri olarak bilinen hemşehri derneklerinin çalışmalarının oldukça önemli olduğunu söyledi. Başka illerden göç eden, geldikleri illerde ya da ilçelerde sıkıntı çeken insanların öncelikle kendi hemşehri derneklerine başvurduğunu anımsatan Başkan Şehitoğlu, “Onun için hemşehri derneklerinin varlıkları hem o kent için değerli hem de o kente gelen vatandaşlarımız için önemlidir” dedi.

“BASIN YASASI’NDA SAKINCALI MADDELER VAR”

Öte yandan Başkan Şehitoğlu, geleneksel medya devrinin artık kapanmak üzere olduğuna dikkat çekerek onun yerini yeni medya denilen internet gazeteciliğinin aldığını söyledi. Kendilerinin de bundan dolayı gazeteci arkadaşlarıyla birlikte 18 ay önce Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Cemiyeti’ni kurduklarını belirten Başkan Şehitoğlu, şöyle devam etti: “İnternet gazeteciliğini yaymaya ve ayakta tutmaya çalıştık. İnternet gazeteciliği kurulduğundan beri bu konuyla alakalı bir yasa çıkmadı. Meclise yasa gelecekti ama onda da özgürlük ve basın bağımsızlığı ifade özgürlüğü adına sakıncalı maddeler var. Bizler de MEİGDER olarak bu maddelere karşı çıktık, Ankara’da eylem yaptık ve yasayı tekrardan geri çektiler ne zaman meclise getireceklerini bilmiyoruz.”

Başa dön tuşu
1xbet giriş