Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Mersin rüzgarı esti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem VR Mersin hem de üretici kadın stantları, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda yer aldı. 5 gün süren festivalde Mersin’in birçok bölgesinin coğrafi işaretli ürünleri sergilendi. Üretici kadınlar, portakal kokulu festivalde hem eğlendi hem de kazanç elde etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem VR Mersin hem de üretici kadın stantları, Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olma özelliğiyle uluslararası üne kavuşarak, yurt içinden ve dışından on binlerce kişiyi bir araya getiren Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda yer aldı. Mersin’in birçok bölgesinin coğrafi işaretli ürünlerinin sergilendiği 5 gün süren portakal kokulu festivalde üretici kadınlar hem eğlendi hem de ev ekonomilerine katkı sağladı.

Portakal kokulu karnavala yoğun ilgi

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na Büyükşehir Belediyesi VR Mersin ve üretici kadın stantlarıyla katılım sağladı. Büyükşehir’in standında ziyaretçilere sanal gerçeklikle kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi de Büyükşehir’in standında vatandaşlara kitap ve çanta dağıtımı yaptı.

Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında yer alan 5 üretici ise Mersin cezeryesi, Tarsus humusu, Mersin kerebiçi, Mut kayısısı, Mut zeytinyağı, Tarsus yayla bandırması, Tarsus zeytini gibi Mersin’in coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere festivale özgü aksesuarlar ve el emeği birçok ürünü ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Pandemi döneminde 8’incisi balkonlarda, 9’uncusu da çevrim içi olarak düzenlenen portakal kokulu karnaval, eğlenceli etkinliklerin yanı sıra çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivitelere de sahne oldu.

“Bu stantlar Mersin’in tanıtılmasında gayet etkili oldu”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Etkinlik Sorumlusu Burcu Sert, Büyükşehir’in stantlarının festivalde yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin stantlarına ilgi oldukça yoğun oldu. Mersin’in cezeryesinden, kaynarından; Tarsus’un humusundan iğne oyasına kadar tüm ürünler burada yerini aldı. Uluslararası bir festival olduğu için hem yurtiçinden hem yurtdışından birçok misafir geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlikte gayet güzel geri dönüşler aldık. Bu stantlar Mersin’in tanıtılmasında gayet etkili oldu. Biz çok mutluyuz” dedi.

“Cezerye ve kerebiç ziyaretçilerin çok ilgisini çekti”

Mersin’in cezerye ve kerebiçini tanıttıkları standın yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayan Şeyda Akhan, “Burada 5 gündür yer alıyorum. Cezerye ve kerebiç sundum. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin çok ilgisini çekti. Gayet güzel geçti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Karakuş Tatlısı’nı ilk defa burada tadıyorum”

Tarsus’un meşhur Karakuş Tatlısı’nı tanıtan Gizem Kayahan, “Biz bu işi ailecek yapıyoruz. Tepkiler çok iyi. Bir de Karakuş o kadar hafif bir tatlı ki bir yiyen bir daha yemek istiyor. İlk kez tadanlar ‘neden böyle bir tatlıyı daha önce tatmadık’ diyorlar” dedi. Festivale gelen ziyaretçilerden Sebahir Ülpki Köselerli ise Karakuş Tatlısı’nı tattığı sırada “Adana’da festival olunca gelmek istedim. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınları desteklediğini Mersin’de çok net bir şekilde görüyorduk. Buna Adana’da da denk gelmek beni çok mutlu etti. Bu Tarsus’a özgü Karakuş Tatlısı, bunu da ilk defa burada tadıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Humusumuz genelde çok beğeniliyor”

Amaçlarının Tarsus’a özgü humusu tanıtmak olduğunu belirten Onur Uzal, “Tanıtımımızı yaptık. Amacımıza ulaştık. Adana’ya en güzel şekilde damgamızı vurduk. Humusumuz çok beğeniliyor. Zaten burada tadımlık porsiyonlar yaptık. Bunları insanlara özellikle tattırdık. Bilmeyenler tatsın; bu güzel lezzetin bir kere de olsa farkına varsınlar. Yıllardır burada olmak istiyorduk. Vahap Başkanım sağ olsun bizi amacımıza ulaştırdı” diye konuştu.

“Sanal gerçeklik çok güzeldi”

VR Mersin deneyimini yaşayan ziyaretçilerden Ümmü Gülsüm Baş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standındayız. Sanal gerçeklik çok güzeldi. Ailecek geldik, eşim ve çocuğumla beraber izledik. Çok mutlu olduk. Cennet Cehennem’e de gitmiştik zaten, Mersin’i çok seviyorum. Adanalı olarak her yaz gidiyoruz” dedi. Ziyaretçilerden Rozelin Bakır ise “Kendimi içinde gibi hissettim. Özellikle şelale olan kısımda kalbimi bıraktım diyebilirim. Beni derinden etkiledi. Çok güzeldi. Mersin’i çok seviyoruz, sürekli de gittiğimiz bir şehir” ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu
1xbet giriş