ABD’nin dijital dolar yasası hazır

ABD Dijital Dolar Yasası, fiziksel doların yerini alabilecek bozuk para korkularını yatıştırmak için yeterli olacak mı? Kripto dünyasındaki olayları görmezden gelmeyen ABD Kongresi’nin üyesi dijital dolar peşinde.

Dijital dolar yasasının birkaç farklı eyaletten temsilciler tarafından test edilmesi isteniyor. ABD para birimi için dijital bir hamle yapacak mı?

ABD Temsilciler Meclisi Stephen F. Lynch tarafından kabul edilen ECASH (Elektronik Para Birimi ve Güvenli Ekipman Yasası), ABD Hazine Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Ulusal para birimi üzerinde dijital bir çalışma yapmak isteyen Lynch, bunun bir kripto para birimi olmadığını belirtti.

ABD Kongre Üyeleri Dijital Doları Hareket Ettiriyor

ECASH’in yasa tasarının onaysan geçmesi pek olası görünmese de, kripto para dünyası için önemli bir hamleyi temsil ediyor. Yatırımcılar, ABD Kongresi de dahil olmak üzere politikacıların bozuk para birimini görmezden gelemeyeceğine ve ABD’nin blok zincirini dijitalleştirme olasılığını görmezden gelemeyeceğine inanıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Stephen F. Lynch konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Dijital ödeme ve para birimi teknolojileri hızla genişlemeye; Rusya, Çin ve dünya çapında 90’dan fazla ülke halihazırda Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni araştırıp piyasaya sürmeye devam ederken, ABD’nin dijital para biriminin ve diğer dijital varlıklar için dünya lideri olarak kalması kesinlikle kritik önem taşıyor.”

Tasarıda yer alan açıklamaya göre elektronik dolar, kişilerin telefon uygulamalarında saklayabileceği bir araç olacak. Ancak sistem, hesaba dayalı değil, jeton tabanlıdır. Yani elektronik para ile cep telefonunuzu veya kartınızı kaybederseniz, o parayı da kaybedersiniz. Kısacası, içinde para olan fiziksel bir cüzdanı kaybetmiş gibi olacaksınız.

Ancak ECASH kanunundaki en önemli noktalardan biri de dijital doları kağıt para ile eş tutulması. Başka bir deyişle, elektronik dolar Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal ödeme aracı olarak kabul edilecek ve aynı zamanda fiziksel para birimiyle aynı şekilde işlev görecek.

Son yıllarda kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisi, küresel ekonomi üzerinde büyük bir etkiye sahip oldu. Birçok hükümet, merkez bankası ve düzenleyici, kripto para birimlerini kontrol etmenin yollarını arıyor.

Örneğin, Çin, Pekin Olimpiyatları’nda kullanımı da dahil olmak üzere, yuan’ın dijital bir versiyonu olan e-CNY’yi aktif olarak test ediyor. İsviçre, bankalar arası transferler konusunda harekete geçti.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
1xbet giriş