7 bin ortaokul ve lise öğrencisi, lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlanabilecek

Akdeniz Belediyesi’nin geçen yıl hayata kattığı ve yüzlerce öğrencinin diledikleri liseleri, gençlerin de hayallerindeki üniversite ve bölümleri kazanmalarını sağlayan, tamamen ücretsiz sunulan ‘Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Programı’, yeni yılda da yaklaşık 7 bin öğrencinin katılımıyla devam edecek.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce geçen yıl başlatılan ve bu yılda da devam edecek olan ‘Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim ve okul müdürleri, eğitimciler ve veliler katıldı. Saygı Duruşu, istiklal Marşı ile başlayan toplantı, projenin tanıtım videosunun gösterimi ile sürdü.

“Gelecek nesli hazırlamazsak bir geleceğimiz de olmaz”

Projeyi geçen sene başlattıklarını hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; Akdeniz’de yaşayan vatandaşların, diğer merkez ilçelere göre ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda dezavantajlı olduğunun altını çizdi. Akdenizli öğrencilere sağlanan eğitim programının içeriğindeki zenginliğe dikkat çeken Başkan Gültak; “Gelecek neslimizi geleceğe hazırlamazsak bir geleceğimiz de olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak geleceğe emin adımlarla ilerleyen gençler, güçlü nesiller yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

“Akdenizli kadınlara, gençlere ve çocuklara özel önem veriyoruz”

Başkan Gültak; zeki ve üstün yetenekli çocukları tespit ederek Mersin Üniversitesi Bilim ve Sanat Merkezi’ne yönlendirdiklerini, eğitim materyallerini de karşıladıklarını anlatarak; “Bu çocuklarımızın evlerine gittik, onları üniversiteden hocalarımızla görüştürdük. Zeki çocuklarımıza burs bağlanmasını sağladık. Bilabedel kiraladığımız Metropol gökdelen binasının 29’uncu katını da etüt merkezi haline getirip 180 gencimize ücretsiz üniversite hazırlık kursu veriyoruz. Ailelerimizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı, ücretsiz yaz kampları ve gezilere götürüyoruz” dedi.

“Yeni İclallerin hikâyelerini gerçeğe dönüştürmek dileğiyle…”

Eğitim programının; öğrenciler için hazırlanmış çok profesyonel bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, öğrencilerin dilediği her yerde ders çalışıp, on binlerce soruya ulaşabileceğini, zorlandığı soruların çözümünü tek tıkla izleyebileceğini belirtti. Geçen yıl sunulan program sayesinde özel ders almadan, sadece hediye edilen YKS eğitim seti ile çalışarak üniversiteye hazırlanan İclal Kurt örneğini hatırlatan Başkan Gültak; “İclal kızımız bizim kahramanımız. Tabi filmlerdeki gibi değil, gerçek bir kahraman. İclal kızımızın ailesinin maddi durumu iyi değil. Annesi ile yaşıyor. İclal, Anne-Kız projemiz ile yaz kampına gitti, ilk kez denize girdi, ilk kez farklı bir ortamda bulundu. Yaşadıklarından etkilenip, ‘Okuyup iyi bir yer kazanacağım’ dedi. Geçen yıl sağladığımız eğitim akademisi programı sayesinde İclal kızımız, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Bugünden itibaren yeni İclalleri, Ayşeleri, Fatmaları, Ahmetleri bulalım. Akdeniz’de çok zeki çocuklarımız var, yeter ki onlara eğitimde fırsat eşitliği ve imkân sağlayalım. Seneye yeni İclal hikâyelerini anlatmak dileğiyle, toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pamuk; “Bu tür programlar, eğitimde fırsat eşitliğini sağlıyor”

Toplantıda konuşan Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, Akdeniz’in; dezavantajlı kesimlerin yoğun yaşadığı bir ilçe olduğunu belirterek, “Ne yazık ki eğitimde fırsat eşitliğinde de makas giderek açılıyor. İşte bu tür programlar, eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlayacak önemli programlar. Son 3-4 yıldır Akdeniz’de, eğitimde okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi noktasında belediyemizin çok büyük desteğini gördük.

Sayın Belediye Başkanımız, hiçbir şeyi esirgemeden eğitim kurumlarımıza destek oldu. Eğitimde başarı için, fiziki altyapının düzgün olması önemli. Şimdi de eğitimin kalitesi ve başarının artması noktasında projeler bir bir hayata geçiyor. İşte bugün başlayacak olan proje, bu anlamda çok büyük önem taşıyor. Projenin büyük bir katılım ve başarıyla gerçekleşmesi için de hepimize sorumluluk düşüyor. Etüt merkezinin de devreye girmesi, ilçemizde büyük bir boşluğu giderdi” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Eğitim Akademisi’nden binlerce öğrenci faydalanacak

Program hakkında ayrıntılı bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar; “Özellikle ailesinin maddi durumu iyi olmayan, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak proje kapsamında; LGS’ye hazırlanan Akdenizli 4 bin 800 ortaokul öğrencisine; 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencisi 2 bin öğrenciye de 2 bin adet eğitim kartı hediye edilecek” dedi.

Uçar; Tam Öğrenme Modeli’ne göre hazırlanan interaktif eğitim süreci, canlı ders ve konu anlatımları, 150 bin soru, Türkiye geneli deneme sınavları ile tüm soruların ayrıntılı çözümlerinin yer aldığı zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirtti. Programda tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti verileceğini de kaydeden Ali Uçar, üniversiteye hazırlanan gençlere 6 AYT, 6 TYT olmak üzere 12 adet deneme sınavı kitabı; 8’inci sınıf öğrencilerine soru bankası ile 6 adet LGS hazırlık sınav kitabı dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

 

Başa dön tuşu
1xbet giriş