Metakent Mersin geliyor

2021 yılının son çeyreğine damgasını vuran Metaverse, 2022 yılında da son hızla büyümeye devam ediyor.

Sosyal medya devi Facebook’un adını ”Meta” olarak değiştirmesinin ve Metaverse yol haritasını açıklamasının ardından, birçok kurumsal şirket de Metaverse evrenine akın etti.

Gün geçtikçe popülerleşen Metaverse evrenine Mersin’de katılıyor. Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Metaverse evrenine katılacağını duyurdu.

‘’Yeni gerçekliğe hazır mısın?  Metakent Mersin, çok yakında’’ şeklinde yapılan paylaşımla beraber çok sayıda kullanıcı tarafından ilgiyle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, metaverse evrenine girdiklerini açıkladı. Bu projenin ardından DEVA Partisi de metaverse evrenine dahil olduklarını açıklamıştı.

Projenin web sitesi yakın zamanda hizmete girecek. Şimdilik proje hakkında ayrıntı mevcut değil.

METAVERSE NEDİR?

Metaverse meta ve verse kelimelerinden oluşturulmuş Türkçe içinde ‘Dijital Evren’ şeklinde basitçe adlandırabileceğimiz bir alandır. İnsanların reel evrenlerindeki aksiyonları yerine, teknolojik altyapıyı sağlayan bir plarformda dijital evrendeki aksiyonlarına odaklanması sağlanabilir. Metaverse gerçek dünyadaki birçok kuralı hiçe sayar ve içinde hayal gücüyle yapılabileceklerin gerçekten de bir sınırı yoktur.

 

Haber: Sabri Borak

Başa dön tuşu
1xbet giriş